BIST 10.379
DOLAR 32,70
EURO 35,10
ALTIN 2.445,63
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan 10 Kasım mesajı

Başbakan Erdoğan, yüce önder Atatürk'ün ölümünün 70. yıldönümü için 10 Kasım mesajı yayınladı.

Abone ol Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetin en büyük idealinin, ''inancı, etnik kökeni, yaşam biçimi ne olursa olsun milletin bütün fertlerini vatandaşlık temelinde birleştirmek olduğunu'' bildirdi.

Erdoğan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 70. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İstiklal mücadelesinin önderi, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölüm yıl dönümünde anarken, hep birlikte O'nun fikir ve eserleri üzerinde yeniden düşünülmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, Cumhuriyetin en büyük idealinin, inancı, etnik kökeni, yaşam biçimi ne olursa olsun milletin bütün fertlerinin vatandaşlık temelinde birleştirmek olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

''İnanıyorum ki milletimiz, Cumhuriyetimizin bütün değer ve kurumlarına sahip çıkarak bu idealin gerçekleşmesine katkıda bulunmaktadır.

Cumhuriyetimiz, bu birlik ve bütünlük üzerinde yükselerek geleceğe yürümektedir.

Büyük bir öz güvenle bir kez daha diyoruz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'büyük eserim' dediği, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti altında milletimiz birlik içinde özgür ve müreffeh olarak ilelebet yaşayacaktır.

O'nun gösterdiği muasır medeniyetleri aşma hedefine doğru milletimizin her bir ferdine en ileri hayat standartlarını sağlamak için büyük bir seferberlik içindeyiz.

Türkiye, bugün Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü bir ülkesi, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline gelmiştir.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyet değerlerimizi her türlü siyasi ve toplumsal tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz.

Bana göre, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete uğurladığımız bugünü, O'nun mücadele heyecanını yaşayarak, fikirlerini çok daha iyi anlamaya çalışarak geçirmek en doğru anma biçimi olacaktır.

Bugün, O'nun gösterdiği çağdaşlaşma hedeflerine her zamankinden daha yakın olduğumuza inanıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 70. yıl dönümünde rahmetle, şükranla anıyorum.''