BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,08
ALTIN 2.833,68
HABER /  POLİTİKA

Erdoğana hayır, Ermeniye evet!

Hürriyet yazarı Özdemir İnce Çankaya'da Erdoğan'ı görmektense Ermeni'ye razı. Yazar gerekçelerini sıraladı.

Abone ol

Hürriyet yazarı Özdemir İnce'den tartışılacak sözler. Ulusalcı ve laik çizgisiyle tanınan İnce, Erdoğan hakkındaki düşüncülerini yazan Vakit gazetesi doğruladı.

İnce, itirafıyla neden Erdoğan'ı Çankaya'da istemediğini yazdı. Ermeni'yi Çankaya'ya isteyen yazar, türban ve imam-hatiplerin en az 25 yıl yasaklanmasını istedi.

Erdoğan'ı neden istemediğine dair yazarın 10 vazgeçilmezi...

1. Irkçı ve faşist olmadığım için, elbette "Erdoğan’a hayır ve bir Ermeni’ye evet!"

2. Evet, imam hatip okullarının yasal amaçlarına uygun hale getirilmelerini savunuyorum!

3. Evet, "başörtüsü"ne değil, kamusal alanda "türban"a karşıyım. Türban, imam hatipler gerçek alanlarına çekildikten sonra da en az 20-25 yıl daha yasak kalmalıdır.

4. "Prof" sıfatı bana Vakit Gazetesi tarafından telif (!) karşılığı olarak armağan edilmiştir.

5. Müslüman Mağriplilerin, mini etekli kızı diri diri yaktıkları Paris Polis Müdürlüğü ve adliyesinin kayıtlarında vardır. Vakit Gazetesi yalan söylemektedir.

6. Vakit Gazetesi, iflah olmaz bir ırkçı ve faşist olduğunu dünyaya ilan etmektedir.

7. Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasına Cumhuriyet ilkeleri nedeniyle karşıyım. Cumhuriyet ilkelerine bağlı ve Anayasa’da belirtilen koşulları haiz her TC vatandaşı, cumhurbaşkanı olabileceği gibi Türk kökenli olmayan, Müslüman olmayan, herhangi bir dine mensup olmayan, dinsiz olan bir TC vatandaşı da bu göreve gelebilir, gelebilmelidir. Ermeni kökenli vatandaşımız için özel koşul "Ermeni soykırımını savunmamak", Rum vatandaşlarımız için de "megali idea"dan yana olmamaktır. Elbette Anayasa’nın ilk dört maddesi ile sorunu olmayacak ve laikliği yeniden tanımlamaya kalkışmayacak.

8. Türkiye’yi eyaletlere bölmeyecek; alt kimlik, üst kimlik bilmişliği yapmayacak, yani Türk ulusunu post-kolonyal (sömürgecilik sonrası) terminoloji ile paramparça etmeyecek.

9. "Laiklik tabii elden gidecek", "Laik ve Müslüman olunmaz", "Egemenlik Allah’ındır", "Benim referansım Kuran’dır", "Demokrasi beni amacıma götürecek tramvaydır", "Yahu bu milletin bütünlüğü ’Ne Mutlu Türküm diyene’ ifadesiyle sağlanır mı? Osmanlı 30 aşkın etnik grubu ümmet düşüncesiyle bir arada tuttu" demeyecek.

10. El Kadı’ya kefil olmayacak; Danıştay ve Yargıtay’a "Diyanet’e sor", AİHM’ye ’Ulemaya sor" demeyecek; halkı 72 millete bölmeyecek ve devrim yasalarına bağlı herkes Türkiye Cumhuriyeti’ne cumhurbaşkanı olabilir.

MAHÇUPYAN İÇİN DE GEÇERLİ

Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul edebilmem için bu koşulları kabul ettiğini belirten bir metni noter kanalıyla Türk halkına ilan etmelidir. Bu koşullar Etyen Mahçupyan için de geçerlidir.