BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğana Dadaş morali

Erzururum İstasyon meydanı doldu taştı. Seçim startını Erzurum'dan veren Erdoğan'ı yüzbinler karşıladı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, bazı ortak açılış ve TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katılmak üzere geldiği Erzurumda moral buldu. TOKİ konutlarının anahtar teslim töreninin yapılacağı İstasyon Meydanı'nda halka hitap etti.  

Erzurum İstasyon Meydanı'nda halka hitabeden Başbakan Erdoğan, ana muhalefetin millete gitmekten korktuğunu belirterek, "Ne vurmaya ne söylemeye gerek yok, bu meydan zaten konuşuyor" dedi.

''Bu meydan söylüyor, bu meydan konuşuyor. Şu anda Dadaşlar diyarındayız'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

1919 RUHU YENİDEN

''Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile başlayan bu yürüyüşte 'Milli sınırlar
içinde vatan bölünmez bir bütündür. Parçalanamaz' gerçeğidir. İstiklal söz konusu olduğunda, egemenliği milli iradeye vermek söz konusu olduğunda geriye kalan her şeyi teferruat olarak görmektir. İşte, bugün, siz onun cevabını veriyorsunuz. İşte cumhur, işte millet, işte irade sizsiniz... 1919'da Erzurum'da en gür şekilde ifade edilen bu millet kararını bugün aynı ruhla sahipleniyor, seslendiriyoruz. Bu bakımdan milli mücadelemizin sembol şehirlerinden olan Erzurum'un Türkiye için önemi ve değeri çok büyüktür.''

CHP MİLLETTEN KORKUYOR

Başbakan Erdoğan, "Biz bu ülkeye sevdalıyız, bizim size aşkımız var. Bu milletin efendisi değil, hizmetkarıyız. Anayasamız, devletimizi tanımlıyor, Türkiye Cumhuriyeti devleti demokratiktir, laiktir, sosyaldir, hukuk devletidir. Bunların bir tanesini bir kenara koyamazsınız. Anayasamız bunu teminat altına almış işte demokrasiye, laik devlete, hukuk devletine, sosyal devlete inananlar bu meydanda. Altını çiziyorum bu ülkede anamuhalefet, milletine gitmekten korkuyor, kaçıyor. Bunların adında cumhuriyetin, halkın olmasına aldanmayın.

550 İLE GELİRİZ

Bunlar ne Cumhuriyet'ten ne de halktan yana. Cumhuriyet'in halkın yanında olan halka gitmekten korkmaz. Ne acı ki bu ülkede cumhurbaşkanını bugüne kadar nasıl seçtiğimizi bu millet biliyor. Atatürk de, Özal da Demirel de Sezer de böyle seçildi ama sayın Gül'e gelince 'olamaz' dediler. Peki ne olur? Dediler ki '367 olur'. Biz dedik ki 'siz bunda da samimi değilsiniz. Milletim bizi buraya 550 ile de gönderir ama siz ona da bir kılıf uydurursunuz'.



HAYDİ MİLLETE DEDİK


Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir anlayış olamaz. Gazi Mustafa Kemal, 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' dedi. Meclis'te, AK Parti, Anavatan ve bağımsızlar bir araya geldik ve millete gitme kararı verdik. Bunun kanununu çıkardık 7 yıl fazla dediler 4'e indirdik. Haydi millete dedik. Seçimi, 4 Kasım'da yapmak istiyorduk ama işi öyle bir duruma getirdiler ki milleti kilitleme durumuna soktular. .

ERZURUM'A DOĞALGAZI KİM GETİRDİ

Bunlara rağmen istiyoruz ki bu ülkenin moderne çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmasını istiyoruz. Erzurum'a doğalgazı kim getirdi, acaba 5 yıl önce doğalgaz gelecek deseler inanır mıydınız? 3 Kasım'da size, 'dünyanın bütün imkanlarına siz de ulaşacaksınız' dedik. Tek derdimiz, Türkiye'ye hizmet etmek ve milletimizin derdine gecikmeden yetişmek. Türkiye uzun ve sıkıntılı yıllar yaşadı; ama son 4 buçuk yılda gördük ki bütünlük korunur, doğru istikamet yakalanırsa bu ülkenin gücü dağları delmeye yeter" ifadelerini kullandı.

BAYKAL ANADOLU'YA GELME

Vatandaşlara onbinlerce Türk bayrağı dağıtıldı. Miting alanında ise "Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin", "Seninleyiz her zaman, Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde sloganlar atıldı. "Milletimizle sonuna kadar", "Türk Milletini koruma ve yüceltmenin yolu Erzurum'dan geçer" yazılı pankartlar açıldı. Mitinge katılanlardan bazılarının ellerindeki "Deniz Baykal Anadolu'ya gelme" yazılı döviz dikkat çekti.