BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  POLİTİKA

Erdoğana benzin sorusu

DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, Başbakan Erdoğan'a, benzin fiyat artışının nedenini sordu

Abone ol

DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, dünyanın en pahalı benzininin Türkiye'de satıldığı iddiasını sordu.

TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Kandoğan, dolar bazında benzin ve mazotun litre maliyetiyle Türkiye'de litre başına ne kadar vergi alındığı, AB ve OECD ülkelerinde bu oranının ne kadar olduğu konusunda bilgi istedi.

''Türkiye'de vergiler dahil 1 litre benzin ve mazotun satış fiyatıne kadardır?'' diyen Kandoğan, dünyada en pahalı benzinin Türkiye'de satıldığı iddiasının doğru olup olmadığını sordu.

Kandoğan, AK Parti iktidarında akaryakıta kaç defa ve toplamda ne kadar zam yapıldığını da öğrenmek istedi.

-ATAMALAR-

Kandoğan, bir başka soru önergesinde, Erdoğan'a, Başbakanlık, bakanlık ve bağlı kuruluşlarında kaç müsteşar, müsteşar yardımcısı, genel müdür, genel müdür yardımcısı, daire başkanı, il müdürü tayininin asil ya da vekaleten yapıldığını sordu. Kandoğan, ''Kaç bakan ve bakanlık müşaviri tayini yapılmıştır? Bunlardan kaçı fiili olarak görev yapmaktadır? Geçici görevlilerin görev yerleri nelerdir?'' dedi.

Erdoğan'a son 5 yılda ne kadar ara malı ithalatının yapıldığını dasoran Kandoğan, bu ithalattaki artışın, işsizliği, dış ticaret açığını ve cari açığı ne şekilde etkilediği konusunda bilgi istedi