BIST 8.876
DOLAR 34,27
EURO 37,50
ALTIN 2.928,22
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: Yol için gerekirse cami yıkarız...

ODTÜ arazisinden ağaç sökülmesiyle başlayan gerilimi değerlendiren Başbakan Erdoğan, ''Bizim değerlerimizde yol engel tanımaz. Önünde cami bile olsa eğer yol oradan geçecekse, biz o camiyi yıkarız, gideriz o camiyi başka yere inşa ederiz' dedi.

Abone ol

Ankara'da otoyol inşaası için ODTÜ arazisinden ağaç sökülmesiyle başlayan gerilimi değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bizim değerlerimizde yol engel tanımaz. Önünde cami bile olsa eğer yol oradan geçecekse, biz o camiyi yıkarız, gideriz o camiyi başka bir yerde inşa ederiz'' dedi.

ODTÜ'deki yol inşaası tartışmalarına da değinen Erdoğan, planın belediyelerin yetkisinde olduğunu belirterek, ''Birileri ön kesiyor diye biz duramayız. Kimlerin ön kestiği bellidir. Geçmişte bu işi eşkıyalar yapardı, şimdi de modern eşkıyalar yapıyor'' görüşünü dile getirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin grup toplantısında konuşan Erdoğan, CHP'yi de, ''yol kesmek, yol inşaasını engellemek, yolsuzlukların mimarı olmakla" suçladı.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Bakıyorsunuz, birileri çıkıyor, aman yarabbi, 'yok şu kadar ağaç kesildi, yok bu kadar ağaç söküldü.' Arkadaşlar biz ammeye hizmet ediyoruz dikkat edin, bireye değil. Bireye hizmet söz konusu olsa, biz bu dediğinizi kaale alırız. Ama biz burada ammeye, kamuya hizmet ediyoruz. Tüm İstanbul halkına değil, tüm insanlık bu 3. köprüden istifade edecek. Oradan 200-300 bin ağaç sökersin, kesersin; bunun yerine gelirsin, 3-4-5 milyon ağaç dikersin, bizim yaptığımız bu. Ama bizim Türkiye'de şu ana kadar ne kadar ağaç diktiğimizi bilmeyenler, bunu takip edemeyenler, bu yarışı kovalayamayanlar, şimdi nasıl olur da bir yerden, engeller ortaya koyarım. Dünyaya sizin gözünüz kör. Dünyada neyin, nasıl yapıldığından haberiniz yok. En yeni ülkelere dünyada git, yolların ormanların içinden nasıl gittiğini görürsünüz. Yol uğruna her şey feda edilir, çünkü yol medeniyettir ama medeni olmayanlar yolun kıymetini bilmezler, anlamazlar.

Bizim değerlerimizde yol engel tanımaz. Önünde cami bile olsa eğer yol oradan geçecekse, biz o camiyi yıkarız, gideriz o camiyi başka bir yerde inşa ederiz. Bu işin aslı budur. Onun için bundan nasibini almayanlar, bakıyorsunuz İstanbul'da, birileri bunun önüne geçmek istiyor, birileri bakıyorsunuz buna farklı şekilde destek vermek istiyor."