BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan yeni Meclisi nasıl gördü?

Erdoğan ana muhalefetin oy kaybında olduğunu iddia ederken yeni Meclis'teki parti dağılımlarıyla ilgili öngörüde bulundu.

Abone ol

Atatürk Havalimanında, New York ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Şu andaki kamuoyu araştırmalarında partinizin durumu nedir?" sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, "bu defa artık köprünün altından bayağı sular aktığını, işlerin değiştiğini, artık kararsız oyların şekillenmeye başladığını" söyledi.

YİNE İKİ PARTİ GÖZÜKÜYOR
Erdoğan, "Son Ekim ayı kamuoyu araştırmasında kararsızlar dağılmadan yüzde 30'u yakalayan bir AK Parti var. Tabi ana muhalefet partisi oy kaybında. Ve yine iki partili bir meclis gözüküyor, kararsızlar dağılmadan. Şu anda kalan süreci inanıyorum ki partimiz çok daha iyi değerlendirecektir. Çünkü iktidarımızın yaptıklarını artık anlatma dönemine giriyoruz" şeklinde konuştu.

ÇOK ŞANSLI BİR PARTİYİZ
Nitekim son bütçe müzakerelerinde muhalefeti dinleyince "böyle bir muhalefetle çok şanslı bir parti olduklarını gördüklerini" ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çünkü bizim yaptıklarımıza yönelik söyledikleri hiçbir şey yok. Ne yapıldığının Türkiye'de hiç farkında değiller ve yapılanları da görmemezlikten gelmek suretiyle 'halkımızı acaba nasıl yanlış bilgilendiririz', bunun gayreti içindeler. Ama halkımız Türkiye'de yapılanları gayet iyi görüyor."