BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Talabani ile görüşebilir

Erdoğan, kesinleşmiş randevu olmamasına karşın fırsat bulmaları halinde Talabani ile görüşebileceğini söyledi...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kesinleşmiş randevu olmamasına karşın fırsat bulmaları halinde Irak Cumhurbaşkanı Talabani ile görüşebileceğini bildirdi.

Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı'nın daveti üzerine, devlet ve hükümet başkanları düzeyindeki 19. Arap Ligi Zirvesi'nin yarın yapılacak açılışına katılmak için Suudi Arabistan'a hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, Zirve sırasında, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in girişimiyle diğer 6 ülkenin liderleriyle de bir araya gelinmesinin öngörüldüğünü söyledi. Erdoğan, şunları söyledi:

''Arap Ligi'yle temaslarımızın giderek artmasını ve bu gibi toplantılara üye olmamasına rağmen Türkiye'nin de davet edilmesini, 22 üyesi bulunan Arap Ligi'yle gelişmekte olan işbirliğimizin somut bir göstergesi olarak değerlendiriyor, bundan da ayrıca memnuniyet duyuyoruz.''

Orta Doğu'nun içinden geçtiği kritik dönemde uluslararası toplumun önde gelen temsilcileri ve bölge liderlerini bir araya getirecek olan Zirve'de, gerek Birleşmiş Milletler gerek Avrupa Birliği'nden bazı temsilcilerin bulunacak olması nedeniyle bu yetkililerle görüşme fırsatı bulacağını ifade eden Erdoğan, ''Zirve'nin, bölgenin barış ve istikrarına katkıda bulunacak somut neticeler doğurmasını diliyoruz'' dedi.

Erdoğan, ikili görüşmeleri çerçevesinde Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'yle de görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine şuları söyledi:

''Şu anda kendisiyle kesinleşmiş bir randevumuz yok. Tabii oradaki bütün liderlerle aslında ikili, başbaşa görüşmelerimiz olmasa dahi kısa bazı görüşmeler de yapıyoruz. Ama orada böyle bir fırsatı bulmamız halinde görüşürüz.''

Erdoğan, İran tarafından esir alınan İngiliz askerleriyle ilgili Türkiye'nin arabuluculuk rolü üstlenip üstlenmeyeceğine ilişkin bir soruya da ''Şu anda İngiliz askerleriyle ilgili konuda İran tarafıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Henüz netleşen bir şey yok.'' karşılığını verdi.