BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.820,96
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan statükocuları uyardı

Anayasa tartışmaları yine gündemde. Erdoğan statükoculare seslendi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın gündeminde Anayasa tartışmaları vardı. Partisinin toplantısında konuşan Erdoğan, değişimin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Anayasa tartışmalarını bu çerçevede ele alan Erdoğan, Türkiye'nin üç değişim döneminden geçtiğini bunların Menderes, Özal ve kendi iktidarları olduğunu kaydetti. Değişim dönemlerinin büyük direnişlerin aşılmasıyla mümkün olabildiğini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

Değişime direnenler hep oldu

''Mustafa Kemal Atatürk, 1920'lerde Kurtuluş Savaşını ve Cumhuriyeti kurma mücadelesini verirken, bütün Türk milleti yanındaydı ama ona karşı olanlar da vardı. Rahmetli Menderes, 1950'de Türkiye'yi dönüştürme mücadelesini başlattığında, milletin büyük çoğunluğu onu destekliyordu belki ama onu engellemek için her şeyi yapanlar da bulunuyordu. Tıpkı rahmetli Özal'ın 1980'lerdeki mücadelesinde de olduğu gibi...

Senaryo aynı aktörler farklı

Girdiğimiz yeni dönemde de bizi aynı süreç beklemektedir. Dikkat ederseniz senaryo aynıdır. Sadece aktörler değişmiş. Tüm bunlara karşı ben inanıyorum ki artık bu ülkede milletin aydınlık kararı ve milletimizin yere sağlam basan duruşu da kendini çok açık, net ortaya koymaktadır.

Türkiye'yi içine kapatmak isteyenler

Bizim için asıl olan, sonuçta milletimizin ve ülkemizin kazanmasıdır.
Değişime ve dönüşüme direnenler, Türkiye'yi çağdaş dünyadan kopararak, içine kapatmak isteyenler, kendi zümrelerinin menfaatlerini garantiye almak için kriz ve gerilim çıkarmaya çalışanlar, beyhude bir çaba içindedirler. Bunu böyle bilsinler.
    
Kimse kafaları bulandırmasın

Türkiye büyüyecektir, çağdaşlaşacaktır, gelişecektir, temel niteliklerini
koruyarak geleceğe emin adımlarla ilerleyecektir. Bundan kimsenin endişesi
olmamalıdır. Kimse de kalkıp kafaları bulandırma gayreti içine girmesin.
Türkiye'nin demokratik bir değişim ve ekonomik bir kalkınma geçirmesinden işçilerimiz, memurlarımız, kadınlarımız, gençlerimiz, iş adamlarımız,
sanayicilerimiz, köylümüz çiftçimiz rahatsız değildir.

Bu iddiadan rahatsız olanlar, koskoca bir milletin imkanlarını ve haklarını yıllarca sadece kendi menfaatleri, kendi sınıflarının selameti için
kullananlardır. Değişime karşı olanlar ve değişimi bizim yapmamızdan rahatsız olanlar, Türkiye'nin çağdaşlaşma yolculuğunun önüne set çekemeyeceklerdir.

Malezya örneğine gönderme

Erdoğan Malezya tartışmlarına da üstü kapalı değindi. Erdoğan, "Dışarıdan model arayanlar kendi tarihlerine yabancı olanlardır. Bu millet örnek alacak değil örnek gösterilecek millettir. Türkiye birçok ülke için model olmuştur.  Türkiye cumhuriyeti temel niteliklerini koruyacak" dedi.

Uzlaşma arayanlar kendi kurumlarına baksınlar

"Uzlaşma denen şey yüzde yüze ulaşmak mıdır?" diye soran Erdoğan " Bu teklifle gelenler önce kendi kurumlarında birlik olabilsinler. Yüzde yüz öyle bir şey yok. Hareket noktamız farklı kesimlerin görüşlerini gözetmektir. Elbette en geniş mutabakatla hazırlanacak. Siyasi partilerimizden sivil toplum örgütlerinden, kurumlarımızdan medyadan görüşleri alacak.. Bizler bunları dikkate alıp Meclis'e sunacağız." diye konuştu.  

Kaçırılan bir şey yok

Geniş katılımlı bir Anayasa arzuladıklarının altını çizen Erdoğan, " Taslak herkese gidecek. Eleştiriye de katkıya da açık olacak. Biz 6 akademisyene çalışma yaptırdık. Anayasa siyasi metinlerdir. Yasama organının görüşleri önemli. 12 hukukçuyu görevlendirdik. AK Parti anayasası değil Türk milleti için anayasa yapıyoruz. " dedi.