BIST 10.622
DOLAR 32,56
EURO 35,21
ALTIN 2.472,69
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Sırbistan'da ezberi bozdu

Başbakan Erdoğan, Sırbistan'da bu kez BM Güvenlik Konseyi'ni eleştirdi yapısının değişmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Sırbistan'da bulunan Başbakan Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi'nin adil bir yapısı olmadığını belirtti, bu durumun dünyada tartışıldığını dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç'in de katılımıyla Yeni Pazar kentinde Boşnak bakanlar ve belediye başkanları ile bir araya geldi.

Erdoğan, basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından Sırbistan Cumhurbaşkanı Tadiç ile gazetecilere açıklama yaparak soruları yanıtladı.
ERDOĞAN'DAN BM ELEŞTİRİSİ

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin ''BM Güvenlik Konseyi'nin yapısı'' ile ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:

''BM Güvenlik Konseyi'nin yapısının reforme edilmesi aslında şu anda dünyanın gündeminde. Bu, sadece senin ve benim sorunum değil.

Aslında dünyanın birçok ülkesi aynı bizler gibi düşünüyor. 'Daimi' ve 'geçici' üyelik ayrımcılığına artık bir karşı duruş başladı. Artık şu tartışılıyor; bütün BM Güvenlik Konseyi üyeleri daimi olsun, ülkeleri belirlensin gerekirse bunlar değişebilsin.

Bu ülkeler nasıl olacak? 'Kıtalara göre temsil olsun' diyenler var, 'inanç gruplarının aynı şekilde burada temsili olsun' diyenler var, 'nüfusa göre temsilin olması gerekir' diyenler var bunları çoğaltabiliriz. Ama bir reform talebi şu anda konuşulmaya, tartışılmaya başlandı. Bunun Türkiye olması veya başka ülke olması önemli değil. Ama 'siz 10 tane geçici üye' der de 5 tane daimi üyeye bunların iradesini mahkum ederseniz bu adil bir yapı olmaz. İşte şimdi bu tartışılıyor.''