BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Rizede konuştu

Başbakan Erdoğan, çaya enflasyonun üzerinde fiyat verildiğini savundu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çaya enflasyonun üzerinde fiyat verildiğini belirterek, ''Çayların hepsini Çay-Kur alsın da denize mi dökelim?'' dedi. Erdoğan, Rize'nin Güneysu ilçesinde belediye başkanlığı önünde vatandaşların sorunlarını dinledi.

Daha sonra Rize'ye geçen Erdoğan, Orta Camii'nde Cuma namazını kıldı. Buradaki meydanda bulunan Başbakanlığa ait otobüsün üzerine çıkarak halka hitap eden Erdoğan, vatandaşlara sevgilerini sundu, esnafa da bol kazanç diledi. Erdoğan, planlı şeylerden hoşlanmadığını belirterek, ''Ama icraat isterim'' dedi.

Kendileri iktidara gelmeden önce Karadeniz sahil yolunun yüzde 34'ünün bitirildiğini, aynı hızla devam etmesi halinde 2008'de bitecek projenin, ''bir kaç ambalaj'' hariç Sarp'a kadar tamamlanmış olacağını belirtti. Eğitim ve sağlığa da önem verdiklerini ifade eden Erdoğan, Rize'ye aralarında tıp fakültesinin de bulunacağı üniversite kurulacağını bildirdi. Popülist yaklaşımlara karşı olduklarını anlatan Erdoğan, çay yetiştiriciliğiyle ilgili görüşlerini de dile getirdi.

Çay-Kur ile özel sektörün yan yana düşünülmemesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: ''Şimdi diyeceksiniz ki, 'fiyat düşük' diyorlar. Biraz insaf edin. Enflasyonun üzerinde fiyat verildi. Çayların hepsini Çay-Kur alsın da denize mi dökelim? Geçmiş yıllarda olduğu gibi denize, dereye dökersek bunun faturasını kim ödeyecek? Millet ödeyecek. Bu oyunlara gelemeyiz. Çayı alıp dereye, denize dökersen, bu yetimin hakkını yemek olur.''