BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Paşa gibi konuştu

Başbakan Erdoğan, şehit ailelerinin açılımla ilgili rahatsızlıklarını dinledi. Üniter yapıyla ilgili Başbuğ gibi konuştu...

Abone ol

İNTERNETHABER

Başbakan Erdoğan, şehit ailelerini Başbakanlık'ta kabul etti. Sözleri Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un dün altını çizdiği kırmızı çizgileri destekler nitelikte oldu...

Kürt açılımı nedeniyle gerilen siyaset, içi henüz açıklanmayan açılım paketi, ortada dolaşan spekülasyonlar en çok onları derinden yaralıyordu... Şehit ve gazi aileleri Başbakanlık'ın yolunu tuttu. Rahatsızlıklarını Başbakan'a anlattı.

Başbakan Erdoğan, şehit ailelerini kabulunde "Üniter yapı konusunda spekülasyona izin vermeyiz" dedi..

Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ile yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Kabulün başında konuşan Erdoğan, anlamlı bir günde bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

Şüphesiz ki, Türkiye'de yaklaşık bir 25 yıllık bizler için çok çok üzücü talihsiz bir süreç var. Ülkemizin birliğine, beraberliğine içeride ve dışarıda kastedenlerin gayretlerini, ne yazık ki çok üzücü bedellerini hep birlikte ödedik. Tabii burada kan vardı, gözyaşı vardı. Burada ağlayan annelerin, babaların milletimizin tabii ki sesi vardı.

Bu sürece yönelik atılması gereken adımlar eğer 24 yıl önce atılmış olsaydı, belki bugün bu durumlarda olmayacaktık. Tabii bir altyapı çalışması gerekiyordu. Bu çalışmalar yapılmak suretiyle bugün geldiğimiz noktada işin bir psikolojik süreci var, işin bir sosyolojik süreci var. İşin askeri, siyasi diplomatik süreci var. Şimdi ekonomik süreci var. Burada duygusallıkları bir kenara bırakmak suretiyle sorumluluk mevkinde olan herkes, milletçe taşın altına elimizi koymak suretiyle bir adım atmamız gerekiyor.

ÜNİTER YAPI ÜZERİNDE SPEKÜLASYONA İZİN VERMEYİZ

Tüm mesele duygusallıklardan uzak, milletimizin birlik ve beraberliğini hedefleyerek, her zaman söylediğimiz gibi tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışı içinde bu süreci sürdürmemiz. Üniter yapımız üzerinde herhangi bir spekülasyona, bir defa, müsaade etmek asla mümkün değil. Çünkü bu üniter yapının oluşabilmesi için yıllar yılı verilmiş olan bir mücadele var. Ve... Bu uğurda, 24 yılı aşalım, ta Kurtuluş Savaşı'na varan bu işin bir kaynağı var, bir bedeli var.”

Şehit aileleri ise Başbakan Erdoğan'ı ziyaretlerinin ardından görüşmenin içeriğine ilişkin basına açıklama yaptı. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran rahatsızlıklarını ve Başbakan'ın verdiği sözleri şöyle anlattı: 

ŞEHİT AİLESİ İLE TERÖRİST AİLESİ AYNI KEFEYE KONMAZ

"Diyarbakır'da şehit aileleri ile PKK'lı yakınlarının barıştığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledik. Terörle mücadelede tarafız. Affa kesinlikle karşıyız. Biz bu konuda kesinlikle kan davası gütmüyoruz. Ama hukukun yerine gelmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Şehit ailesi ile terörist ailesinin aynı kefeye konmasının doğru olmadığını söylüyoruz.

TEK MİLLET TEK BAYRAK TEK DEVLET RAHATLATTI

Başbakan tek millet tek devlet tek bayrağı özellikle belirtti. Bu açıklama bizleri rahatlattı...

MÜSTERİH OLUN DEDİ, MÜSTERİHİZ AMA TAKİPÇİSİYİZ

Duygusallıkları bir kenara bırakıp taşın altına elimizi sokup gerekeni yapacağız dedi. Müsterih olmamızı istedi. Bu sözler üzerine biz müsterihiz. Ancak takipçisi olmaya da devam edeceğiz.

BAŞBAKAN GENEL AF OMAYACAK DEDİ

Genel affı belirttik, af olmayacak dedi. Bölücübaşı dışarı çıkacak gibi spekülasyonları hatırlattığımızda Başbakan sadece güldü.

ÜNİTER YAPI GARANTİSİ VERDİ

Üniter yapı üzerinde spekülasyona kesinlikle izin verilmeyeceğini belirtti.

Daha fazla şehit olmasını istemediklerini, birlik beraberlik için yapılan bir açılım olduğunu, terör örgütünün kullandığı bütün argümanların elinden alınacağını, psikolojik sosyal ekonomik yapılması gereken neyse yapılacağını kaydetti.

ERUH'TA SANKİ ZAFER KUTLADILAR, YARALANDIK

Bir terörist ailesi de oğlu öldü diye üzülebilir bizim için sorun olan aynı kefeye konması. 15 Ağustos'ta Eruh'ta DTP festival yaptı. Terörist kahramanlık olayı anlatır gibi çıktı olayı anlattı. Sanki başkaldırı sarki zafer kutluyormuş gibi çıkıp festival yaptılar. Bunlar bizi derinden yaralıyor."

Ayrıntılar geliyor...