BIST 9.155
DOLAR 34,25
EURO 37,61
ALTIN 2.927,22
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan o müdüre gürledi

Polis müdürünü görevden alma talimatını Erdoğan vermiş. Gerekçesi ise şöyle:

Abone ol

Erdoğan, gazetecilerin Ordu'da düzenlenen olaylı fındık mitingi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri hatırlatılması üzerine, basında bu konuda yer alan haberleri anlamakta güçlük çektiğini vurguladı. Erdoğan, olaylı mitingin ardından merkeze alınan Ordu Emniyet Müdür Vekili Rıdvan Güler'e sahip çıkan sivil toplum örgütlerine tepki göstererek, "Bir Emniyet Müdürü ilgili bakan tarafından açığa alınıyor. Bakıyorsunuz birileri avukat oluveriyor. Niye alındı acaba, soruyorum. Bir vali, emniyet müdürüne talimat verecek ve valinin verdiği talimata emniyet müdürü tamamıyla ters bir cevapla ki bunların hepsi kayıtlarda mevcut, rest çekiyor. Ve bu emniyet müdürü orada duracak" diye konuştu.

Miting sırasında otobüs ve araba kuyruklarının, bir taraftan Akçaabat'a bir taraftan Samsun'a dayandığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, yolun açılması talimatını bizzat kendisinin verdiğini açıkladı. Bizzat arayarak 'Bu yoğun trafik açılacak' dediğini anlatan Başbakan Erdoğan, miting sırasında 2 kişinin hayatını kaybettiğini anımsattı. "Bunun bedelini bu haberleri yapan bu gazeteler ödeyecek mi?" diye soran Başbakan Erdoğan, bu 2 insanın kapalı trafik yüzünden ambulans içerisinde hayatını kaybettiğini söyledi. Miting nedeniyle çevredeki bütün düğünlerin iptal edildiğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yine aynen Diyarbakır'da olduğu gibi kadınlar, çocuklar yol ortasına konuldu ve bütün trafik kesildi. 8-9 saat vatandaşı mağdur etmeye hiç kimsenin hakkı yok. Emniyet müdürünün görevi nedir, saat 10.30'da vali bey kendisine talimat verdiği zaman yapılması gerekeni yapmasıdır. Su sıkacaksa o zaman sıkacak, biber gazı sıkacaksa o zaman sıkacak. 'Gücün yetiyorsa gel yap' ne demek. Böyle şey olur mu? 'Ben halkımla karşı karşıya gelemem'. Sen halkın güvenliğini sağlama görevi ile mükellefsin. O görevini yapacaksın. Sana kimse kalk, halkınla karşı karşıya gel demiyor ki. Ama 'halkının güvenliğini, kamu düzenini' sağla diyor. 'Kamu düzenini bozanların karşısına çık' diyor. Sen, kamu düzenini sağlamakla görevlisin. Ama kamu düzenini sağlamakla görevli bir kişi, görevini yapmadığı zaman bize düşen görev de bunu sağlamaktır."

Başbakan Erdoğan, miting sırasında Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri'yi arayarak bölge komutanına talimat vermesini istediğini kaydetti. Erdoğan, aynı anda ilgili bakanları ve Ordu Valisi'ni de aradığını söyledi. Bu konudan rahatsızlık duymakla kendisinin de mükellef olduğunu dile getiren Erdoğan, "Trafik ancak sabah 5'e doğru açıldı. Yazıktır, günahtır. Bunun sorumlusu olmayacak. Sorumlusu yok öyle mi? Biz, düzeni korumakla mükellefiz. Asla burada adil olmayan bir şey yapılmamıştır. Olması gereken neyse o yapılmıştır. Vali bey burada üzerine düşen görevi yapmakla mükellefti. Bu işle ilgili olan da emniyet müdürüdür, jandarmadır. Onlara da gerekli talimatı vermiştir" ifadelerini kaydetti.