BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan o hesabı açıklıyor

'Manşetlerden verilen habere asla iltifat etmeyin' diyen Erdoğan basının hesap peşinde koştuğunu iddia etti.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''anamuhalefet partisinin her şeye muhalefet ettiğini ve bunun da huyu olduğunu, şimdi de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Merkez Bankası ile ilgili akıl verdiğini'' söyledi ve ''O aklı sen kendine sakla. Sen git partini yönet. Herkes kendi işini bilsin'' dedi.

AK Parti Güngören İlçe Kongresi'nde konuşan Erdoğan, göreve
geldikten bu yana 75 bin dersliği bitirdiklerini, eğitimde bu 75 bin derslikle ilköğretim, lise ve meslek liselerinde bir değişim ve dönüşümün yaşandığını söyledi.

Erdoğan, 75 bin dersliğin 15 binini hayırseverler, 60 binini de devlet olarak kendilerinin yaptığını hatırlatarak, ''Bunu, milletin bize verdiği imkan ve yetkiyle yaptık'' dedi.

İlköğretimde çocuklara ücretsiz kitap dağıtıldığını, gelecek yıl bu uygulamanın liselere de yaygınlaştırılacağını anlatan Erdoğan, son günlerde bazı okul ve okul çevrelerinde arzu edilmeyen durumların olduğunu kaydetti.

Bunun medyaya yansıması ve yansıtma noktasında çok ciddi olumsuzluklar bulunduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz her şeyde medyaya 'yapmayın, etmeyin' diyemeyiz. Bir tane olay oluyor, 'şok, şok, şok'... Televizyonda devamlı dönüyor. Öyle anlatıyorlar ki, Türkiye'nin her yerinde okullar kan revan içinde, kan gölüne dönmüş... Bu aslında Türkiye'de bir sıkıntının adresidir, başlangıcıdır. Sen bunu teşvik ediyorsun, farkında değilsin. Kendilerine uygun bazılarını buluyorlar, onları da konuşturuyorlar. Dedikleri şu; 'Bunun medya tarafından gündeme getirilmesi için bir vesiledir'. Yanlışın propagandasını yapmak yanlışı güçlendirir, engellemez. Etmeyin, eylemeyin, bu ülke, bu yavrular bizim. Yanlışları var, bizim de eksiğimiz var, bu da doğru. Ama bunun propagandasını yapmak doğruya hizmet değildir, çözüme hizmet değildir.''

''İCAZETİ MİLLETTEN ALDIK''

Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili emniyet ile içişleri ve milli eğitim bakanlıklarının gerekli önlemleri aldığını anlatarak, şunları kaydetti:

''Bu ülkenin hükümeti olarak bunlara duyarsız kalmak mümkün mü? 'Varsın böyle devam etsin' demek mümkün mü? Hangi hükümet böyle bir şeyi kabul edebilir? Dert üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir. Mesele, hortumlar kesilince, çıkar ilişkileri bozulunca 'Nasıl köşeye sıkıştırırız'... Boşuna uğraşmayın. Bizi köşeye sıkıştıramazsınız. Bizi köşeye sıkıştıracak bir merci vardır, o da millettir. Siz değil. Bunu böyle bilin. Çünkü biz icazeti milletten aldık. Milletten alınan icazeti ancak millet geri alır, bunu da böyle bilin. Başkası alamaz. Milletimizle beraber iktidar olduk. Bu iktidar milletin iktidarıdır. Bunu da böyle bilin.''

Başbakan Erdoğan, bazılarının ''Hükümet oldular, iktidar olamadılar'' dediğini de hatırlatarak, şöyle dedi:

''Geç onu sen, geç. Sen işine bak. Bu hükümetin iktidar olup olmadığının kararı sana ait değil. Sen köşende otur. Bu yetki sende değil. Bu yetki millettedir. Millet, kimin iktidar olmadığını iyi bilir. Yapılacak ilk seçimlerde de bunun cevabını sandıkta alırsın.''

Kendilerinin samimi olduğunu ve ellerinden geldiğince işi sağlam tutmaya çalıştıklarını dile getiren Erdoğan, ''Manşetten atılan haberlere asla iltifat etmeyin. Niye? Hesap başka... Ama bu hesabı açıklayacağım. Çok fazla değil, açıklayacağım'' diye konuştu. Bu ülkede geçmişten bu yana gelen alışkanlıkların bulunduğunu, bu alışkanlıkların bugün aynen devam etmediği için şimdi bu haberlerin yapıldığını ifade eden Erdoğan, ''Sabrın da bir noktası var. O nokta geldiği anda bunlar açıklanır. Bunu böyle bilsinler. Bilecekler'' dedi.

''HAK EDİLMEYENİ ASLA VERMEYİZ''

Erdoğan, ülkede kim olursa olsun, 7'den 70'e hak eden kimse, haklı olan kimse onun hakkını vereceklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Ama hak edilmeyeni asla vermeyiz. Geldiğimizden bu yana TMSF ile yaptığımız çalışmalar ortadadır. Bu ülkede hortumcularla verdiğimiz mücadele ortadadır. Soruyorum, bugüne kadar bu yolsuzluklar zincirinin içerisinde 22 banka fona devredilirken neredeydiniz? Bu dönem fona devredilen banka var mı? Bunun hesabını yapın bir de. Anamuhalefet partisi her şeye muhalefet eder, huyudur. Şimdi de çıkmış Sayın Baykal, Merkez Bankası ile ilgili akıl veriyor. O aklı sen kendine sakla. Sen git partini yönet. Herkes kendi işini bilsin. Merkez Bankası'na nasıl atama yapılacağını, Anayasa, kanunlar belirlemiştir. Buna göre Hükümet atamasını, bunun verdiği yetkiye göre yapar. Olay, merci bellidir. Buna göre süreç devam eder. Burada kalkıp
da adeta bu ülkeyi yönetme havalarına girme. Çünkü bugüne kadar attığın hiçbir şey tutmadı. Bundan sonda da tutmayacak. Küçüldükçe küçülüyorsun. Sen partini korumaya bak. Sayın Baykal gibi bir anamuhalefet liderine sahip olduğumuzdan dolayı mutluyum. Onu da söyleyeyim.''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, şu anda attıkları adımları, ülkenin ve milletin çıkarı, menfaati ne ise ona göre attıklarını da kaydetti.