BIST 9.930
DOLAR 35,41
EURO 36,36
ALTIN 3.053,45
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Milliyetin yalanını yakaladı!

Milliyet, Rabia Kader'in AK Parti iktidarında Türkiye'ye geldiğini yazdı Erdoğan kürsüden yalanladı, "Biraz insaf ya" dedi!

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Antalya'da Milliyet'i yalanladı. Gazetenin bugün manşetine taşıdığı haberin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Erdoğan, hükümet olarak Çin'de yaşananlara kayıtsız kalamayacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Antalya'daki konuşmasında Çin'de yaşanan Uygur katliamını da değerlendirdi. Uygurlar'ın anası olarak bilinen Rabia Kader'in Türkiye'ye geldiğini ve Çin'in baskısı nedeniyle gönderildiğini iddia eden Milliyet'e kürsüden sert çıkan Erdoğan, o haberi yalanladı.

İşte Erdoğan'ın kürsüden yaptığı o konuşma;

Rabia Kader 2006'da Türkiye'ye giriş yapmadı. En son 90'lı yıllarda Türkiye'ye girmiş. Milliyet gazetesi de bunun için bir haber yapmış. Yalanlaması yapıldı. İtalya'da da sordular cevap verdim. Biz buyuz. Uygur Türkleri bizim akrabamızdır. Hükümet olarak burada bir katliama kayıtsız kalmamız söz konusu olamaz. "

İŞTE MİLLİYET'İN HABERİ

Milliyet gazetesi, Uygur Türklerinin ABD’de sürgünde yaşayan kadın lideri Rabia Kadir’in 2006’da Yalova’da yaptığı konuşmanın ardından Pekin yönetiminin tepkisi üzerine Türkiye’den vize alamadığı yazdı.

Milliyet'in iddiası: Kalp spazmı geçirdi

Türkiye’ye girişi engellenen Rabia Kadir, işlemleri yapıldığı sırada kalp spazmı geçirdi. Kadir’in rahatsızlanması üzerine kendisini karşılamaya gelen Türkiye’deki Uygur Türkleri, bazı siyasiler aracılığıyla Ankara’yla temasa geçti. Kadir’in Türkiye’ye girişinin sağlanması için Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunuldu. Israrlı talepler sonrasında, Kadir’in durumu İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yeniden değerlendirildi. Başbakanlık’tan Rabia Kadir’in Türkiye’ye girişine izin verilmesi yönünde sözlü onay gelince, kadın lidere Atatürk Havalimanı’nda vize verilerek Türkiye’ye girişi sağlandı.

Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı’nın onayı ardından Uygurların “Sürgündeki Başbakan” olarak tanımladığı Kadir, Türkiye’ye giriş yaparak beraberindekilerle birlikte Yalova’ya geçti. Kadir, Yalova’daki toplantıda yaptığı konuşmada, Çin’in Uygur Türkleri üzerindeki uygulamalarını eleştirdi. Kadir’in bu açıklamalarından haberdar olan Çin yönetimi, duyduğu rahatsızlığı diplomatik yollardan ifade etmek amacıyla Türkiye’ye nota verdi. Nota üzerine Çin’le ilişkilerin bozulmaması için Kadir’e daha sonra vize verilmedi.