BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan millete havale etti

Mardin'de konuşan Erdoğan kapatma davasına sert tepki gösterdi. Yalçınkaya'ya isim vermeden mesaj gönderdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa ve Mardin’deki partisinin etkinliklerinde yine Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’ya yüklendi. İsim vermeden savcıya “Gölge etme yeter” diyen Erdoğan, hukukla millet iradesinin karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını savundu.

BU PARTİNİN SAHİBİ MİLLETTİR

Halk artık bilnçli. Önüne taş koyan, ülkenin gelişmesini istemeyenleri çok iyi taınyor. Türkiye'de başka hiçbir partinin bu kadar organize, kadın ve gençlik kolları kongreleri düzenleyemiyor. Bu partinin sahibi millettir.

TEK BAŞIMIZA KALSAK DA DEVAM

Bu ülkede yaşayan herkesin millete karşı sorumluluğu vardır. Önemli görevlere gelmiş kişilerin sorumluluğu daha çoktur. Bu ülkenin geleceğini düşünmek sadece iktidar partisinin görevi değildir. Türkiye’nin uluslararası itibarını düşünmek sadece AK Parti’nin görevi midir? Biz tek başımıza da kalsak, milletin düşüncesine, demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz.

MİLLETİN AHINI ALMAKTAN KURTULAMAZ

Demokrasi, hukuk sistemi nice yozlaşmalara maruz kaldı. Yapılan hataların faturasını milletimiz ödedi. Bu ülkenin demokrasi ve istikrarını bozmaya, bu milletin iradesini hiçe saymaya, bu ülkenin hukuk sistemini tartışmalı hale getirmeye kimin hakkı olabilir? Hiç kimse bunların vebalini taşıyamaz, bunlar milletin ahını almaktan kurtulamaz.

KRİZ ERBABIYLA UĞRAŞIYORUZ

Siz hem her işi yapacaksınız, hem gece gündüz ülkenin menfaati için koşacaksınız hem de kriz ve gerilimlerin erbabıyla uğraşacaksınız. Türkiye bunların eline kalsa, AB yolunda ilerleyemezdi. Beyler bari gölge etmeyin. Bir gün yastığa başınızı koyduğunuzda, ‘Millet için ne yaptım?’ diye düşünüyor musunuz?

ZİL TAKIP OYNAMADIKLARI KALDI

Bu son gelişmeden sonra bir tek zil takıp oynamayan bazılarına söylüyorum: Arzu ederlerse Şanlıurfa meydanı müsait ama yer bulamazlar. İşte millet burada meydanlarda, kararı burası verecek, cumhuriyet bu, cumhur bu.

OTORİTER REJİM PEŞİNDELER

Onların sadece modası geçmiş yasakçı fikirleri vardır. Millet iradesinin nasıl yok edilmesi gerektiğini düşünürler. Onlar hukukla millet iradesi nasıl karşı karşıya getirilir, bunu düşünürler. Onlar içine kapanmış otoriter bir ülke için koşarlar. .

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

Kimse Türkiye’yi 3. sınıf ülke gibi gösteremez. Oderebeyleri, o hanedanlar, o ağalar yok artık. Şu anda güneşi balçıkla sıvamak isteyenler var, sıvayamazsınız. Milletbuna fırsat vermiyor. AK Parti’yi aşırı uçlarda gezen, radikal bir hareket gibi göstermek doğru değil. Bu partinin patronu millettir.

FANATİZMİN KARŞISINDAYIZ

AK Parti’yi terörizmle, fanatiklikle, dincilikle yan yana göstermek en hafif tabirle gayriciddiliktir, akla karayı karıştırmaktır. Yer ve gök, gece ile gündüz arasında fark neyse, AK Parti ile dincilik ve şiddet arasındaki fark odur. AK Parti her türlü fanatizme karşı olmuştur, aşırı uçlarla mücadeleye devam edecektir.