BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan medyaya çattı

AK Parti Güngören İlçe 2. Olağan Kongresi'ne katılan Başbakan Erdoğan medyaya yüklendi

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''medyanın bazı hakikatleri saptırdığını, ancak  bunu bir yere kadar yapacağını'' belirterek, ''Güneş balçıkla sıvanmaz, bunu böyle bilsinler'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile birlikte Güngören Spor Kompleksi'nde düzenlenen AK Parti Güngören İlçe 2. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Kongreye gelişinde Mehter takımı gösterisiyle karşılanan ve daha sonra ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganı eşliğinde konuşmasına başlayan Erdoğan, 2005 sonu ve bu yılın AK Parti için yeni bir güç depolama ve hücre yenileme yılları olarak geçtiğini söyledi.

Erdoğan, geçen yılın sonunda belde, bu yılın ilk çeyreğinde de ilçe kongrelerini yaptıklarını hatırlatarak, Mayıs ve Haziran ayları ile Temmuz'un ilk yarısında il teşkilatlarının kongrelerini tamamlayacaklarını, ardından da büyük kongreyi gerçekleştireceklerini bildirdi.

AK Parti'nin genel seçimlere çok farklı bir şekilde gireceğini, 2002 seçimlerindeki birçok eksiği gidererek bu genel seçimden daha güçlü çıkacağını anlatan Erdoğan, gerek ana kadro, gerek kadın ve gençlik kolları ile çok daha koordineli bir çalışmanın yapılacağı seçime gidileceğini kaydetti.

Bunun Türkiye'de örnek bir yapılanmanın, sürecin başladığı dönem olacağını ifade eden Erdoğan, Türkiye siyasetine farklı bir anlayış getireceklerini söyledi.

Demokrasinin herkesin konuştuğu, yorumladığı şekilde devam  edebileceğini, bunlara saygı duyduklarını dile getiren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

''AK Parti'nin demokrasi anlayışı nedir? Teori ve pratik bazında nedir? Nasıl geleceğe taşınıyor? Bunu Türkiye'de en iyi ifade eden siyasi parti hangisidir? Bunu AK Parti şu ana kadar ispatlamıştır. Bundan sonra da ispatlamaya devam edecektir. Birileri köşelerinde şöyle yazar, böyle yazar. Birileri farklı yaklaşır. Biz onlara da saygı duyarız. Şunu bilmeleri lazım ki, bunlarhayatları boyunca siyaseti yaşamadılar. Yazıyor, çiziyor. Siyaset nedir, nasıl olur, nasıl yapılır? Kurumlar içerisindeki münasebetler nasıl gelişir? Demokrasi nedir? Demokrasi yazılır mı, yaşanır mı? Biz diyoruz ki demokrasi yaşanır. Bunlar sadece yazar. Yaşamadıkça bunu aynen yazamazsınız. Yazmak farklı, yaşamak farklıdır. Biz bu süreci yaşayarak sürdürüyoruz.''

''MİLLET BİLİYOR, BU ÖNEMLİ''

Başbakan Erdoğan, kongrede 4 ana konu, bir de mücadele etme sözü verdikleri 3 konu üzerinde duracağını belirterek, Türkiye'nin temel taşlarının eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olduğunu anlattı.

Bunların olmadığı bir ülkede huzur ve mutluluğun bulunamayacağına işaret eden Erdoğan, insanının huzuru, bu ülkenin birlik ve beraberliği için bu 4 temel taş üzerinde yükselen büyük Türkiye hayali içinde olduklarını bildirdi.

Erdoğan, bunu da başardıklarını ve başaracaklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Birçok şey gözden kaçırılabilir. Önemli değil. Yazılı ve görsel medya yazmıyor, anlatmıyor, göstermiyor. Önemli değil. Millet biliyor,bu önemli. Bazı hakikatleri saptırıyorlar. Bir yere kadar saptırırlar. Güneş balçıkla sıvanmaz, bunu böyle bilsinler. Efendim 'bir Başbakana bu yakışır mı?'. Evet yakışır. Bir Başbakana hakaret etme hakkını bulanlar, onun cevabını da Başbakan'dan bulacaklardır. Bunu da böyle bilsinler. Bunu savunacak kadar maalesef edep, adap çizgisini aşanlar var. Her zaman söylüyorlar, 'yine Başbakan'ın gündeminde medya var' deniyor. Senin gündeminden Erdoğan düşmüyor ki. Tabii ki sen de gündemde yerini alacaksın. Niye? Gerçekleri yazmıyorsun da onun için. Gerçekleri haber olarak vermiyorsun da onun için. Birçok iftira kampanyasına benim bakan, milletvekili arkadaşımı tabi tutarsan, bu geminin kaptanı da bunun cevabını size verecektir yeri geldiği zaman. Böyle bileceksin. Zaman zaman 'Başbakan açıklasın'... Onun timingi bana aittir. Zamanı geldiğinde de onu açıklamasını gayet iyi biliriz. Nasıl kendinize göre arşivleriniz varsa, benim de kendime göre arşivlerim var. Zamanı geldiğinde onları da açıklarız. Zira sabırlı olarak duruyoruz.''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin eğitimde 3 yıl 4 ay içerisinde cumhuriyet tarihinin bir eğişim ve dönüşümünü yaşadığına da dikkat çekerek, ''Araştırın bakın. Cumhuriyet tarihinde ne yapılmış, bizim dönemimizde ne yapılmış? Onlar yazmıyor, göstermiyor, anlatmıyor. Ama ben Türkiye'yi adım adım dolaşarak anlatacağım'' diye konuştu.