BIST 9.988
DOLAR 35,32
EURO 36,50
ALTIN 3.037,23
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Köşke nasıl çıkarılmaz?

Üniversitede sorulan sınav sorusu kafaları karıştırdı. Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasını engelleyecek bir kampanya nasıl yapılır?

Abone ol

YÖK ile hükümet arasında Cumhurbaşkanlığı tartışmaları sürerken Vakit gazetesi bugün ilginç bir haber ortaya attı. Gazete Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde de öğrencilere “Erdoğan’ın önü nasıl kesilir” konulu bir ödev verildiğini iddia etti:

İşte Vakit2in o haberi


İnönü Üniversitesi’nin, öğrencileri 14 Nisan’daki eyleme götürmek için sınavları ertelemesinin ardından, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde de öğrencilere “Erdoğan’ın önü nasıl kesilir” konulu bir ödev verildiği ortaya çıktı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Uygulamaları dersinde öğrencilerden ara sınav ödevi olarak, “Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasına karşı yürütülecek bir eylem ve bu eylemi duyuracak bir kampanya tasarlamaları” istendi. Dağıtılan ara sınav ödevi metninde Başbakan’dan ‘RTE’ diye bahsedilirken, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasına karşı hazırlanacak kampanyanın kendisine karşı çıkacak tüm kesimlerin ortaklaşa sahip çıkacağı bir eylem planı olmasına vurgu yapılıyor. Ödevde öğrencilerden tasarlayacakları eylemin, “Sürekli Aydınlık İçin 1 Dakika Karanlık” benzeri bir eylem olması isteniyor.

İŞTE O ÖDEV...

Ankara Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Reklamcılık ve Tanıtım Anabilim Dalı Başkanı Mehmet Sobacı’nın öğrencilerine verdiği “arasınav ödevi” şöyle:

“Ülkemizde her 3 seçmenden ikisinin oyunu almamış olmasına karşın TBMM’nin üçte iki koltuk sayısını elde eden AKP’nin Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklaması bekleniyor. Bu durum kesinlikle yasal, ancak toplumun büyük bölümünde rahatsızlık yaratma potansiyeline sahip. Arasınav ödeviniz, RTE’nin Cumhurbaşkanlığı olasılığına karşı yürütülecek bir eylemin ve bu eylemi duyuracak kampanyanın tasarımı...

Ajansınızdan beklenen, Susurluk döneminde gelişen ‘Sürekli Aydınlık İçin 1 Dakika Karanlık’ benzeri bir eylem tasarlamanız ve bu eylemi tüm Türkiye’ye duyuracağınız iletişim kampanyasının ana hatlarını oluşturmanız.”

“BEN DE İSTEMİYORUM, AMA NOTLARA BUNU YANSITMAYACAĞIZ”

Söz konusu dersin hocası AÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Reklamcılık ve Tanıtım Anabilim Dalı Başkanı Mehmet Sobacı, konuyla ilgili sorularımız karşısında ilginç bir savunmada bulundu. Sobacı “öğrencilerin güncel siyasi konulara ilgisiz kalmamaları için böyle bir ödev verildiğini” ileri sürdü.

Sobacı şunları söyledi: “Evet, böyle bir ara sınav yaptığım doğrudur. Ben öğrencilerin güncel siyasi gelişmeler karşısında ilgisiz olmalarına seyirci kalamazdım. Amacım politik olaylara gençlerin ilgisini artırmaktır. Herkesin ortak karşı duruş sergileyip demokratik tepkilerini dile getirmesi için bir eylem planı istemek suç değildir.

Amacım yasal ve demokratik bir eylem ortaya koymaktır. Evet, ben de Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasını istemiyorum, ama burada öğrencilere hiçbir baskı söz konusu değildir. Vereceğimiz notlar da kesinlikle eşitlik içinde değerlendirilecektir. Not ile çocukları baskı altına almak söz konusu değildir.”