BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan kızları görünce bayıldı mı?

Bir sınıf arkadaşı, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın parlak ve şaşaalı "imam hatip günleri"ni anlatmış.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın imam-hatip günleri nasıldı? Onun bir sınıf arkadaşı o yılları anlatmış. Sınıf arkadaşının verdiği bilgiye göre Erdoğan kızlı ve erkekli öğrencilerin içinde şiir okurken heyecandan bayılmış. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan diyerek bu konuya eğildi.

Erdoğan'ın o yıllarda okulun en popüler öğrencisi olduğunu yazan, Hakan, sınıf arkadaşının verdigi bilgilere göre Erdoğan'ın özelliklerini sıraladı:

"Kızlardan hayli uzak... Haytalığa asla prim vermeyen... Dans partilerine bulaşmamış bir popülerliktir bu. Ortam kaynatmak falan yoktur işin içinde. Güzel şiir okurdu. Münazaralarda göz doldururdu. Cuma hutbelerinde ortalığı kasıp kavururdu. Başka? Başka bir şey yok."

Erdoğan'ın bayılma olayını da sınıf arkadaşı şöyle açıklıyor: 

"Okullar arası münazaralarda kimi zaman şiir de okuyan Tayyip Erdoğan, bir seferinde kızlı erkekli kalabalık öğrenci ve öğretmen karşısında şiir okurken heyecanlanıp bayıldı. O yıllarda hepimiz kızları karşımızda görünce utanıp sıkılırdık."

Hakan, imam-hatiplerin kızları görünce bayılan bir genç tipi yetiştirmesini tuhaf buldu ve şu eleştiriyi yaptı:

"Eğer bir mektep, "kızları karşısında görünce heyecandan bayılan bir genç" tipi yetiştiriyorsa...Ortada "irtica", "laiklik", "üniversiteye girişte katsayı uygulaması" türünden siyasette inat konusu olmuş sorunların ötesinde daha esaslı bir sorun yok mudur?"