BIST 9.774
DOLAR 34,05
EURO 37,78
ALTIN 2.795,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Kızılderili atasözüyle vurdu

Başbakan Erdoğan BM konferansında konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan Batılı ülkelere yüklendi, küresel adaletsizliklere vurgu yaptığı konuşmasında beyaz adamı Kızılderili atasözüyle vurdu:

"Son ırmak kuruduğunda son ağaç yok olduğunda son balık öldüğünde beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak."

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayan "4. BM En Az Gelişmiş Ülkeler" Konferası devam ediyor. Başbakan Erdoğan, Devlet, Hükümet ve Heyet Başkanları ile üst düzey CEO’ların katılımıyla Üst Düzey Yatırım ve Ortaklık Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın hedefinde üstü kapalı İsrail'in Filistin'e yönelik orantısız şiddeti vardı:

İSRAİL'İN KORSANLIĞINA GÖZ YUMULUYOR

"Gözleri önünde annesi ve babası öldürülen çocuklar var. Açlığını bastırmak için çöpü karıştırırken yanı başında kız kardeşleri öldürülen çocuklar var. Demokrasi ve özgürlükleri kendine tabi hak görenler uluslararası sularda korsanlık yapmalarını görmeyenler asında tarafsızlık duygusunu ciddi şekilde tahrip ediyorlar."

Küresel adaletsizliklere dikkat çeken Erdoğan herkesi işte bu rakamlarla düşünmeye çağırdı:

KİMSE MASUM DEĞİLDİR

"Günlük harcaması 1,25 doların altında on milyonlarca insanın bulunduğu bir dünyada, açık söylüyorum, hiç kimse ama hiç kimse masum değildir ve olamaz."

Terör sorununa değinen Başbakan Batı'nın İslam dinine karşı önyargısını hatırlatarak konuşmasına devam etti:

MÜSLÜMANLAR TÖHMET ALTINDA BIRAKILIYOR

"Terör nereden, kimden gelirse gelsin, karşısında dururuz ve duruyoruz. Terörist ve terör örgütleri arasında, asla ve asla ayrım yapmıyor, terörü bir insanlık suçu olarak görüyoruz. Ancak, bazı teröristler ve terör örgütleri üzerinden, tüm Müslümanları töhmet altında bırakmak, adı Hasan, Ahmet, Mustafa ve benzerleri olan kişilere potansiyel terörist tavrı takınmak, en az ırkçılık kadar, en az anti semitizm kadar tehlikelidir."

Avrupa ülkelerinin terör sorununa karşı şaşı baktığını savunan Erdoğan, teröre destek sağlayan ülkeleri bildiklerini ekledi. PKK'nın lider kadrosundan 8 kişinin uyuşturucu listesinde olduğunu belirterek dünya kamuoyuna böyle seslendi:

PKK'YA DESTEK ÇIKILIYOR

"Şunu artık anlamak zorundayız... 11 Eylül saldırıları, Amerika Birleşik Devletleri'ne olduğu kadar, insanlığa da yönelik bir saldırıdır. Paris'e, Madrid'e, Londra'ya yönelik saldırılar, esasında tüm insanlık değerlerine yönelik saldırılardır. Biz Türkiye olarak, terör saldırılarına bu nazarla bakarken, ülkemize yönelik saldırılara göz yumulması, sessiz ve tepkisiz kalınması son derece manidardır.

PKK LİDERLERİ UYUŞTURUCU LİSTESİNDE

Yoksulluğun azalmasıyla terör örgütü etkinliğini kaybetmiş ve dağılma noktasına gelmiştir. Türkiye'nin terörle mücadelesine destek vermeyen hatta onlara destek veren ülkeler olduğunu biliyoruz. ABD hazinesi örgütün liderlerinden 8 tanesini uyuşturucu madde alışverişine karıştıkları için malvarlıklarını bu ülkede dondurmuştur. "

En az gelişmiş ülkelere destek vereceklerinin altını çizen Erdoğan, Batı'nın dünyayı hoyratça kullanmasını da Kızılderili atasözüyle eleştirdi:

EN AZ GELİŞMİŞ ÜLKELERİN SESİ OLACAĞIZ

"Bosna'da, Sudan'da yaşananların yarası geçmemişken, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yaşananlar vicdanlara leke olarak düşmüştür. Türkiye olarak yoksul ülkenin sesi olmayı kendimize görev biliyoruz. En az gelişmiş ülkelerin gelişmekte olan ülkeler seviyesine çıkmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

'BEYAZ ADAM'I KIZILDERELİ İLE VURDU

İzmir 2020 için EXPO'ya aday gösterildi. Teması ise "Daha iyi bir dünya icin yeni yollar herkesi çin sağlık" olarak belirlendi. Sözlerimi Kızılderili atasözü ile bitirmek istiyorum:

Son ırmak kuruduğunda son ağaç yok olduğunda son balık öldüğünde beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak."