BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan kime mesaj verdi?

Başbakan Erdoğan, Ak Parti'nin Türkiye'nin hizmetinde giderek büyüdüğünü belirtti.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye'nin hizmetinde giderek büyüyen bir parti olduğunu belirterek, ''partiye virüs sokma gayreti içinde bulunanlar olduğunu''söyledi. Erdoğan, ''Açık ve net söylüyorum. Gündüzümüze gölge düşürmeye kalkanlar olursa, kusura bakmasınlar yollarımızı ayırırız'' dedi.
Başbakan Erdoğan, AK Parti Isparta İl Kongresinde partililere seslendi. Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen kongrede konuşan Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin yapısına virüs sokma gayreti içinde bulunanların bu gayretlerini hala sürdürdüğünü kaydetti.
Türkiye'nin en güçlü partisinin AK Parti olduğunu, bunun kamuoyu
araştırmalarıyla da yeniden teyit edildiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:
''Fakat istiyorum ki, teşkilatım bu konuda çok daha farklı konuma gelsin. El ele verelim ve dayanışma içinde olalım. Bakın, şimdi Isparta'nın en büyük salonunda kongre yapıyoruz. Halkımızın ilgisi bizleri heyecanlandırıyor. Partimin bunu taşıyabilecek kapasitesi var mı? Var. Öyleyse gereğinin yapılması lazım. Net söyleyeyim. Her şeyden önce çocuğun annesi kim hikayesi var ya, sahte anneler de çıkabilir.
Ama bir de gerçek anneler var. Bu çok önemli. Söz verdik. Açık ve net
söylüyorum. Gündüzümüze gölge düşürmeye kalkanlar olursa, kusura
bakmasınlar, yollarımızı ayırırız.''

73,5 MİLYON İNSANIN BEKLENTİSİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın Mardin ve Şırnak'ta olacağını
belirterek, bu çalışmanın 73,5 milyon insanın beklentisine cevap vermek amacında olan AK Parti'nin daha da yukarılara çıkabilmesi için yapıldığını vurguladı. Bu konuda bir kadro hareketi ve zihniyet devrimini gerçekleştirdiklerini anlatan Erdoğan, ''Bu hareketin gerçekleştiği şu dönemde bunu kimse gölgelemeye çalışmasın'' dedi.
AK Parti iktidarıyla birlikte Türkiye'nin yönetiminin emin ellere geçtiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
''Eğer bugün bazı çevreler rahatsız oluyorsa, hortumları kesiliyordur. Çünkü eski alışkanlıklar var. Bir basın toplantısında ne demiştim? Vakti, saati geldiğinde bunları açıklayacağım. Onlar hafıza kayıtlarımda duruyor. Bu açıklamamdan neden rahatsız oluyorlar? Biz birçok şeye sabrettik, hala da sabrediyoruz. Ama bu sabrın da bir noktası var. O nokta geldiğinde bunu da açıklayacağız. Zira AK Parti birilerinin figüranı değildir. AK Parti bu milletin hizmetkarıdır. Farkı budur. Çünkü AK Parti'yi Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin kurmadı. AK Parti'yi millet kurdu. AK Parti'nin sahibi millettir. Onun için milletimize yürüyoruz.''
Başbakan Erdoğan, AK Parti iktidarının eğitim ve sağlıkta yaptığı hizmetleri de ayrıntılarıyla anlattığı konuşmasında, gelecek yıldan itibaren lise öğrencilerinin kitaplarının da ücretsiz dağıtılacağını bildirdi. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'ın da destek verdiği ''Haydi Kızlar Okula'' kampanyasıyla, okula gönderilmeyen kız öğrenci sayısının 700 binden 525 bine indiğini ve kampanyada önemli bir mesafe alındığını anlattı.
AK Parti iktidarının birlik ve beraberliğin, dayanışmanın teminatı olduğunu da ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Bu ülkede milletin değerleriyle oynamasınlar. Kimse fitne ve fesat çıkarmasın. Bu değerlere saygı gösterilmelidir'' diye konuştu.
AK Parti'nin birleştirici ve bütünleştirici bir parti olduğunu vurgulayan Erdoğan, din eksenli değil, insan eksenli bir parti olduklarını kaydetti.
Başbakan Erdoğan, AK Parti iktidarının Avrupa Birliği yolunda mücadelesine devam ettiğini ve bu yolda asla rehavete kapılmayacaklarını da belirterek, ''AB konusunda dersini iyi çalışan bir ekibimiz var. Çalışmaya da devam edecekler'' dedi. Erdoğan, konuşmasının sonunda, ''Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda'' şarkısına partililerle birlikte eşlik etti.