BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Kılıçdaroğlu'ndan rövanşı aldı

Seçim öncesi TOBB konuşması sırasında aldığı alkışlarla "Kılıçdaroğlu'nun gerisinde kaldı" denilen Başbakan Erdoğan, rövanşı TİM'de aldı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan 21, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise 9 kez alkış aldı.

Seçim öncesi katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Genel Kurul Toplantısı'nda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kıyasla daha fazla alkış aldığı öne sürülmüş ve günlerce konuşulmuştu.

Rotahaber'in haberine göre bu kez iki liderin birlikte katıldığı Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Olağan Genel Kurul Toplantısı'ndaki konuşmalarını ve alkışları incelemeye alındı.

Toplantıda Başbakan Erdoğan tam 30 dakika konuştu ve bu süre içersinde konuşması tam 21 kez alkışlarla kesildi. Başbakan'a yönelik en uzun alkış ise, "Ön şartları bir kenara bırakalım. Özgürce tartışalım. İktidar ve muhalefetiyle birbirimizin önünü kesmek için değil, tamamlamak için yarışalım. Özlediğimiz, bize yakışır bir anayasa yapalım" şeklindeki sözlerine geldi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması ise 28 dakika sürdü. Kılıçdaroğlu konuşması boyunca sadece 9 kez alkışlandı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise alkış konusunda Başbakanla yarıştı. 26 dakika konuşan Büyükekşi'nin konuşması 21 kez alkışlandı. Yani TİM Başkanı Büyükekşi, Başbakan kadar alkış almış oldu.

TİM'de yaşanan bu durum, kulislerde "Başbakan Erdoğan, TOBB'un rövanşını TİM'de aldı" şeklinde yorumlandı.