BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Kıbrısa noktayı koydu

Başbakan Erdoğan, Kıbrıs konusunda asla taviz verilmeyeceğini açıkladı

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kimse AK Parti iktidarı döneminde Kuzey Kıbrıs'la ilgili olarak bizden herhangi bir taviz koparamaz. Biz 'kazan kazan' esasına göre bir anlayış sürdürüyoruz" dedi.

Erdoğan, TGRT Haber'de katıldığı "Çerçeveden Yansımalar-Özel" programında soruları yanıtladı.

Türkiye'ye yapacağı ziyaret sırasında Papa 16. Benediktus ile görüşemeyecek olması nedeniyle bazı iddiaların gündeme getirildiğine dikkat çekilmesi üzerine Erdoğan, bir dini lider olarak, Papa 16. Benediktus'un Diyanet İşleri Başkanı ile Devlet Başkanı olarak da Cumhurbaşkanı Sezer ile bir araya geleceğini belirtti.

Erdoğan, muhalefet partilerinin, iktidarı Kıbrıs konusunda "teslimiyetçilik içinde olmakla" suçladıklarının anımsatılması üzerine, "Hükümet olarak biz neye teslim olduk? Bize desinler ki 'şu konuda teslim oldunuz.' Biz geldiğimizden bu yana Kuzey Kıbrıs yönetiminin dünyada gördüğü itibarı acaba Kuzey Kıbrıs yönetimi dünyanın hangi ülkesinden gördü" karşılığını verdi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bizim dönemimizde KKTC'de başlatılan yatırımlar hiçbir dönemde yoktur. Bugüne kadar gelen iktidarlar Kuzey Kıbrıs'ı bu kadar seviyorlardı da niçin yatırım yapmadılar? Biz göreve geldiğimizde KKTC'de kişi başına milli gelir 5 bin dolardı, şimdi 10 bin dolara yükseldi. Nereye Kuzey Kıbrıs'ı peşkeş çektik, nerede taviz verdik? Bunu bir söylesinler. Bir taraftan davalar kazanılıyor, bir taraftan da Kuzey Kıbrıs'ın itibarı artıyor. Kimse AK Parti iktidarı döneminde Kuzey Kıbrıs'la ilgili olarak bizden herhangi bir taviz koparamaz. Biz 'kazan kazan' esasına göre bir anlayış sürdürüyoruz."