BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan 'istismarcılar'a nasıl isyan etti?

Elazığ'da TOKİ tarafından inşa edilen deprem konutlarının teslim töreninde konuşan Erdoğan, Elazığlılara bakın hangi sözlerle seslendi.

Abone ol

Elazığ Kovancılar'da TOKİ tarafından inşa edilen deprem konutlarının teslim töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde , muhalefet partileri vardı. Erdoğan, muhalefet liderlerine "Biz eserlerimizle konuşuyoruz, onlar istismar ile" sözleriyle seslendi.

Başbakan Erdoğan, Elazığ Kovancılar'da yapımı tamamlanan bin 474 deprem konutunu teslim etti. Anahtar teslim törenine, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve çok sayıda milletvekili katıldı.

KOBRALAR TAKİP ETTİ

Erdoğan'a, helikopterle Kovanılar ilçesine gelişi sırasında kobra helikopterler kendisine eşlik etti. Erdoğan, tören alanında şunları söyledi:

"8 Mart'ta meydana gelen depremde tüm imkanlarımızı seferber ettik. 42 kardeşimizi kaybettik. 137 kardeşimiz de yaralandı. Elbet gidenleri geri getirmek mümkün değil. Ama yıkılanların yerine yenisini ve daha sağlamını yapmak mümkündür. Ben söz vermiştim. Kış gelmeden evlerinize gireceksiniz diye. Bugün de bin 474 konutu teslim ettik. Burada oturacak olan vatandaşlarımıza valilik ve belediye koordinesinde buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırın da hediye edilecek. Geriye kalan 350 civarındaki konutları da en kısa zamanda bitirip teslim edeceğiz. Yalnız sizden bir ricam var. Buraya yerleştikten sonra çevreniz yeşil olsun. Bu ağaçları yeşil tutalım. Burada mutlu ve huzurlu yaşayalım."


PANKART SANSÜRÜ

Başbakan Erdoğan'ın Elezağı gezisinde bir hayranı tarafından hazırlanan pankart da dikkat çekti. Erdoğan'ın önünden geçeceği bir tesise hayranı olan Mehmet Gök tarafından asılan pankattaki iki yerin bantlandığı görüldü. İslam ve ın bölümlerinin sansürlendiği pankatta "Ülkemin yeni mimarı İslam alemlerinin lideri Sayın Başbakan'ım ilçemize hoş geldiniz Hayranınız Mehmet Gök" yazısı vardı.

ELAZIĞ'A REFERANDUM TEŞEKKÜRÜ

Elazığ'ın anayasa referandumunda verdiği yüzde 96'lık evet oyunu da anımsatan Erdoğan, "Ben inanıyorum ki sizler 12 Eylül'de nasıl yüzde 96 evet dediyseniz, yeşile sahip çıkmak için de evet diyeceksiniz. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum" dedi.

BENİM GAKKOŞLARIM

Elazığ'da ihtiyaç sahiplerine yardım yapılacağı müjdesini de veren Başbakan Erdoğan, Elazığlılara 'Benim gakkoşlarım hassattır' sözleriyle seslenmesi konuşmayı dinleyenler tarafından alkışla karşılandı.

MUHALEFETE YÜKLENDİ

Erdoğan, kurdeleyi kesmeden önce muhaletefe bir atıfta bulunarak, "Biz eserlerimiz ile konuşuyoruz onlar ise istismar ile. Eşek ölür semer kalır, insan ölür eseri kalır hayırlı uğurlu olsun" dedi. Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra TOKİ konutlarını gezdi. Erdoğan, Kovancılar'daki gezisini tamamladıktan sonra Elazığ'a döndü.

SON SÖZÜ MİLLET SÖYLE

Konuşmasında medyaya yüklenen Erdoğan konuşmasında şu sözlere yer verdi: "

Millete hakaret eden, millete 'bidon kafa' diyen bir zihniyet var. Milletin tercihini küçümseyemezsin. Çünkü söz de milletin, karar da milletindir. Demokratik olgunluğu yakalamayan bu seviyesizliğin ve ölçüsüzlüğün Türkiye'ye kazandıracağı hiçbir şey olamaz. Biz Türk siyasetin seviyesini yukarıya çekmek istiyoruz.Birelir bizi aşağı çekmek istiyoruz. 7 ay sonra seçim var. Aziz milletimiz kendisine hakaret edenlere gereken cevabı verecektir. Söz de milletin karar da milletin. Son sözü millet söyler."