BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan herkesi AK Parti'ye çağırdı

CHP-BDP ittifak iddiası siyaseti karıştırdı. MHP lideri Bahçeli'nin ardından Başbakan Erdoğan'dan da CHP'ye eleştiri geldi.

Abone ol

BDP ile CHP'nin ittifak yapabileceğine yönelik tartışmaya MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ardından Başbakan Tayyip Erdoğan da katıldı.

Erdoğan, "Önümüzde bir seçim var. Görüyorsunuz CHP'nin düştüğü durum ortada. Şimdilerde birleşme için şunlarla yapalım mı, yapmayalım mı görüşmelerini yapıyor. Bu bizim gücümüzden kaynaklanıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan AK Parti Milletvekili Mustafa Kuş'un cenaze törenine katıldıktan sonra AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada parti yöneticileri ve üyeleriyle bir araya gelen Erdoğan, bayram ziyareti ve taziye dileklerini ilettikten sonra kalabalığa kısa bir konuşma yaptı.

Gelecek yıl yapılacak olan seçimleri hatırlatan Başbakan Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

"Herkes AK Parti'ye gelip siyasetini burada yapabilir, çünkü biz bir çatı partisiyiz. Partimize yönelik bazı katılmalar kimseyi rahatsız etmesin. Önümüzde bir seçim var. Görüyorsunuz CHP'nin düştüğü durum ortada. Şimdilerde birleşme için şunlarla yapalım mı, yapmayalım mı görüşmelerini yapıyor.

Bu neden oluyor. Tabii ki; bu bizim gücümüzden ileri geliyor. Hiç kimse endişe etmesin, geçtiğimiz halk oylamasında nasıl bir araya geldiklerini ve ne sonuç çıktığını gördünüz. Evelallah biz bir olalım, diri olalım. Bunu asla kaybetmeyelim. Biz bu birliğimizi kaybetmediğimiz sürece yolumuza hep böyle devam edeceğiz. Buna ben inanıyorum, sizlerin de inanmasını istiyorum."