BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,16
ALTIN 2.849,25
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan hayallerini erteledi

Çaykur'a girdiğini zanetti. İşçi listesinde adı okundu. Sevinç çığlıkları attı. Başbakan Erdoğan'ın da akrabasıydı ama..

Abone ol

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere alınacak mevsimlik işçilerin kura çekiminde numarası okununca işe girmeye hak kazandığını düşünerek büyük sevinç yaşayan ve iş sahibi olduğu için artık sevdiği kızla evlenebileceğini söyleyen Ramazan Erdoğan, asılan listede yedekler arasında olduğunu öğrenince ''Evlilik hayallerimi yine ertelemek zorunda kalacağım' dedi.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü, Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerindeki toplam 47 çay fabrikasında bir süre önce istihdam edilmek üzere 1500 nitelikli işçi alımı yapacağını duyurmuş, bu duyurunun ardından 21 bin 767 kişi iş başvurusunda bulunmuştu. ÇAYKUR'un Rize'deki 33 çay fabrikasında çalışmak için başvuruda bulunan 14 bin 290 kişi arasından alınacak 708 kişi, 2 Mart Spor Salonu'nda, 16 Şubat 2006 tarihinde noter huzurunda çekilen kurayla belirlenmişti. Kura çekiminde numarası okunan ve işe girmeye hak kazandığını düşünen Ramazan Erdoğan (27), gözyaşları içinde sevinç gösterilerinde bulunarak, ''Allah'ım sen büyüksün. İşsiz olduğum için sevdiğim kızla 10 yıldır evlenemiyordum. Şimdi işe girdim, artık evlenebileceğim" diye bağırmıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da akrabası olduğu öğrenilen Ramazan Erdoğan, işe alınanların listelerinin asıldığını öğrenince, başvuruda bulunduğu Güneysu ÇAYKUR Ulucami Çay Fabrikasına giderek listeyi kontrol etti. Erdoğan, asılan listede, işe girmeye hak kazananlar arasında yedeklerde ikinci sırada olduğunu öğrenince hayal kırıklığına uğradı.

''EVLİLİK PLANLARIM YARIM KALDI''
İşe giremediğini öğrenince çok üzüldüğünü ifade eden Erdoğan, bu nedenle evlilik planlarının yarım kaldığını söyledi. Kura çekilen salonda numarasının okunmasıyla işe girdiğini düşünerek büyük sevinç yaşadığını ifade eden Erdoğan, ''Fakat başvuru yaptığım fabrikaya gidip sonuçlara bakınca, yedekler arasında olduğumu öğrendim. Sevincim yarıda kaldı'' dedi.

Artık kesin kayıtların yaptırılmasını bekleyeceğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: ''Nasıl olacak bilmiyorum. Yedekler arasındayım. Kesin kayıtların yaptırılmasını bekliyorum. İnşallah sevincim yarım kalmaz. İşe giremediğim için evlilik hayallerimi yine ertelemek zorunda kalacağım. Önce iş sahibi olayım, ondan sonra evlilik de olur diye düşünüyordum. Ancak şimdilik bu gerçekleşmedi.'' Yetkililer, ÇAYKUR'un sadece bir fabrikası için başvuruda bulunulabildiğini, kurada, fabrikaya alınacak işçi kontenjanı kadar kişinin asıl, kontenjana göre belli oranda da yedek listesi oluşturulduğunu belirterek, yanlış anlamaların, kura sisteminin tam olarak kavranamamasından kaynaklandığını kaydettiler.