BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan gizli adrese gizli uçtu

Başbakan Erdoğan'ın programı Ankara'da olduğunu gösteriyordu. Ama gizlice değiştirildi. Şu an Türkiye'de de değil. Nerede mi?

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Suikast ihbarları üzerine güvenlik kalkanını genişleten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi programını gizlice değiştirip, Irak'a uçtu. Erdoğan akşam Celal Talabani'nin vereceği yemeğe katılacak.

Irak gezisinin iptal edildiğini açıklayan ve basına bugün saat: 10.00'da İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile görüşme yapılacağı bilgisini geçen başbakanlık, Erdoğan'ın Irak gezisini gizledi.

Güvenlik nedeniyle gezinin yapılacağı gizlenirken, sabah saat: 07.30'da başbakan sessizce ve basına bilgi vermeden Irak'a uçtu.

MALİKİ KARŞILADI

Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak TSİ 10.35'te Bağdat Uluslararası Havaalanı'na indi. Erdoğan'ı Nuri Maliki havaalanında sıcak bir kucaklamayla karşıladı.

Erdoğan'ın Irak gezisine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve Başbakan Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu katılıyor.

Başbakan Erdoğan'ın ziyareti çerçevesinde kentte yüksek güvenlik önlemleri alındı. Yeşil Bölge'deki Başbakanlık binasında buluşan Erdoğan ve Maliki'nin görüşmesinden sonra, iki ülke bakanları da toplantıda bir araya gelecek.
 
El Maliki'nin Erdoğan'ın onuruna vereceği öğle yemeğinden sonra beraberindeki bakanlar, Iraklı meslektaşlarıyla ikili görüşmelerde bulunacak, daha sonra Erdoğan ve beraberindeki heyet, Irak parlamento başkanı Mahmud El Meşhadani ile bir araya gelecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Irak Devlet Başkanı Yardımcıları Adil Abdülmehdi ve Tarık El Haşimi ile görüşecek.

Erdoğan ve beraberindeki heyet, akşam da Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin onuruna vereceği yemeğe katıldıktan sonra yurda dönecek.