BIST 9.976
DOLAR 34,00
EURO 38,03
ALTIN 2.834,07
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Gandi in yüzüne söyledi

Başbakan Erdoğan Kılıçdaroğlu ile ilk kez karşılaştı. Erdoğan CHP liderinin seçim vaadine tepki gösterdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan Kılıçdaroğlu ile CHP'ye lider seçildikten sonra ilk kez karşılaştı. İlk buluşmada Erdoğan ana muhalefet liderine sert eleştiriler yöneltti.

Türkiye İhracatçılar meclis'nin (TIM) 17. Olağan Genel Kurulu'na katılan Erdoğan, kendisini dinleyen Kılıçdaroğlu'na "İşsizlik sorununu sıfırlarız derseniz koskaca bir yalan söylersiniz dünyada bunu çözen bir ülke yok" dedi.

İsim vermeden Kılıçdaroğlu'nu gerçekci olmayan vaatler peşinde koştuğunu savunan Erdoğan, "Yapamayacağınızı vaat etmeyeceksiniz. Yapacağınızı söyleyeceksiniz. Ben şunu şu şu şu şekilde yapacağım diyeceksiniz. 'Sen git de biz gelelim, biz gelince yapacağız.' Yok öyle 25 kuruşa simit" şeklinde ifadeler kullandı.

HÜKÜMET TİM'E ÇIKARMA YAPTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kısa bir süre önce yapılan TOBB Genel Kurulu’na sadece 4 bakanla katılırken, Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu’na adeta çıkarma yaptı. Erdoğan, toplantıya 12 bakanıyla geldi. İşte Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na salvoları:

YOK ÖYLE 25 KURUŞA SİMİT
Ne aldanan ne de altadan olacağız. İşsizlik önemli bir hastalık. Bu konuda çok kolay teşhisler yapıldı. Bire 5 bire 2 dağıtan oldu. Bunları gördük bunların siyaseti bize bir şey kazandırmaz. Yapamayacağınızı anlatmayacak yapacağınızı ortaya koyacaksınız. Sen git de biz yaparız diyenler var. Yok öyle 25 kuruşa simit. Eğer vatanını seviyorsan şimdi bunu söylersin. Mevcut hükümet kulak ardı ediyorsa benim milletim gerekli hesabı sorar bundan hiç endişen olmasın. Seçim öncesi musluklar ardına kadar açılmıştır. Seçim sonrasında har vurup harman savurmanın bedeli ödetilmiştir. Karşılıksız para basmak vatana ihanettir.

DÜNYADA ARTTI BİZDE AZALDI
Biz populizmi ciddi bir siyasi hastalık olarak gördüğümüz için seçimlerde asla tenezzül etmedik. Yapabileceğimizi söyledik. Güven katsayısını hiç kimsenin aşağı çekmeye hakkı yok. 2009 işsizlik oranları Şubat ayında yüzde 16.1 seviyesinde iken bu yıl Şubat ayında 14.4'e geriledi. 1.500 bin kişi istihdama dahil oldu.

KADEME KADEME AZALACAK
İspanya'da işsizlik kriz öncesi 7.8 iken yüzde 18'e çıktı. Dünyaya göre daha iyiyiz diyerek durmayacağız. Teknoloji yoğunluklu istihdama geçiyoruz. Gerçekçi olalım. İktidarda tarlalarda kullanılan traktör adedi kaça çıktı? Ekonomi büyüdükçe, yatırmlar arttıkça çoğaldıkça kronik sorun da makul bir seviyeye gelecek. Böyle bir sorunun hükümet tarafından tek başına çözülmesi mümkün değildir.

KOSKOCA BİR YALAN
Ne yazık ki muhalefet kayda değer öneriler formüller üretmiyor. Ben işadamlarımıza güveniyorum. İşsizlik sorununu sıfırlarız derseniz koskaca bir yalan söylersiniz dünyada bunu çözen bir ülke yok

ŞEHİTLER DUA BEKLER SLOGAN DEĞİL
İskenderun'daki hain saldırıyı bile barışın bir çağrısı olarak ifade edenler var. Biz özgürlük dedikçe terör örgütü silaha sarılmaktadır. Bu oyunu milletimizin iyi okumasını istiyorum. Cenazeler asla istismar alanı olamaz. Oradaki şehit senden slogan beklemez dua bekler. Terör bu milletin ortak sorunudur, siyasi malzeme yapılmamalı. Biz onlar sayesinde varız.

ERDOĞAN İSRAİL İLE İLGİLİ NE YAPACAK?

[PAGE]

Erdoğan'ın gündeminde İsrail krizi de vardı. Toplantının açılışında İsrail'e yüklenen Erdoğan, Türkiye'nin İsrail'in yaptığı zorbalığa göz yummayacağını söyledi. Erdoğan olayı hukuk alanına taşımakta kararlı. Üst düzey İsrailliler için suç duyurusunda bulunacaklar.

Türkiye'deki bazı medya kuruluşlarının tavrını da eleştiren Erdoğan, "Türkiye içinde de bazı basın kuruluşları yanına çekerek kendini haklı çıkarma çabaları gözümüzden kaçmıyor." diye konuştu.

Bu işin peşini bırakmayacaklarının altını çizen Erdoğan olayı hukuk alanına taşımakta kararlı. Erdoğan hükümetin yol haritasına ilişkin ipuçları verdi:

SUÇ DUYURUSUNDA BULANACAĞIZ
"Anti semitizmi istismar ederek katliamları örtmeye çalışmak artık inandırıcı değil. Bazı ihbarlar üzerinde çalışıyoruz. En tepesinden bu olaylara karışanlarla ilgili suç duyurusunda bulanacağız. İsrail'in güvenlik kaygıları mantık ve insanlık sınırlarını aşan bir travmaya dönmüştür. Bizim İsrail halkıyla sorunumuz yok bizim ve insanlığın İsrail yönetimiyle sorunu var."

KENDİNİ DÜNYADAN İZOLE EDEMEZSİN
Türkiye'nin doğuya kaydığınını savunanlara tepki gösteren Erdoğan, Türkiye neden Gazze sorununa karışıyor eleştirilerine de böyle cevap verdi:

"Eksen kaymasından bahsedeler değişimi okuyamıyor ya da okuyamak istemiyor. Ortadoğu yanarken kendisini yalıtılmış dünya inşa edemezsiniz. Ortadoğu'da barış istiyoruz. Eğer Gazze için sesimizi yükseltiyorsak, Kudüs için çabalıyorsak bu eksen kayması asla değildir. bu bölgeye barışın gelmesi, akan kanın dindirilmesi içindir. Ne şöhret peşindeyiz, ne rol kapmanın mücadelesi içindeyiz. Biz sadece insanlık diyoruz, hukuk diyoruz, hak diyoruz, adalet diyoruz."

GÜCÜMÜZÜN FARKINDA OLALIM
Erdoğan yeni Türkiye'nin küçük düşünemeyeceğini belirterek İran ile yaşanan nükleer krize de şu sözlerle değindi:

"Sizin İran’da ne işiniz var diyorlar. Biz BM Güvenlik Konseyi’nin üyesiyiz. Biz kabile devleti değiliz. Gücümüzün farkında olalım. Kendi kendimize yetmesini bilelim. Biz orada atılan imzaları takip ediyoruz. İran sözünde durdukça biz de arkasındayız. Yazılı metin benim de elimde. İsrail bölgedeki en önemli dostunu kaybetmek üzere. Biz ne yapıyoruz demesi lazım. Bugün bizim yaptığımız bu dostluğu koruyabilme gayretiydi ama İsrail devleti bunun farkın varamadı ve tarihi bir yanlış yaptı."