BIST 9.593
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.817,08
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan darbelere noktayı koydu

Başbakan Erdoğan, AK Parti Tekirdağ İl Kongresi'nde partililere seslendi...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin artık sabah erken kalkanın darbe yapabileceği bir ülke olmadığını belireterek, "Ne 12 Eylül, ne 28 Şubat, ne de diğer müdahaleler, intikam duygusuyla değil, milli irade adına, millet adına sorgulanıyor. Bu sorgulamalar AK Parti için değil, millet için, Türkiye için, Türkiye'nin geleceği için, CHP'nin, MHP'nin de iyiliği düşünülerek yapılıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan partisinin Ak Parti İl Kongresi'nde partililere seslendi. Erdoğan'ın konuşmasının ana konusu 28 Şubat soruşturması ve soruşturmaya yönelik eleştiriler vardı. 

İşte Erdoğan'ın konuşmasının dikkat çeken bölümleri...

İNTİKAM DUYGUSUYLA HAREKET ETMEDİK

Biz hiçbir zaman intikamın, hesaplaşmanın peşinde olmadık. En son28 Şubat'ta tehditle, baskıyla, provakasyonla hükümet görevden uzaklaştırıldı. Bu müdahaleler Türkiye'ye çok ağır faturalar ödetti. Türkiye onlarca yıl geriye gitti. Gençler, yaşları büyütülerek idam edildi. İnsanlar fişlendi. Benim Başbakanlığım döneminde bir yere genel müdür atıyorum değil mii? Atadığın genel müdürün evine gidip yaşamı incelendi. Şu son 2-3 yıl içinde bunlardan da kurtulduk. Öğrenciler okullarından atıldı. Başörtülü diye öğrenciler üniversitelerden geri çevrildi. Katsayı uygulamasıyla nice öğrenci üniversiteye giremedi. Burada başörtülü ve başörtüsüz onlarca kardeşim var. Burada el ele yürüyor mu? Evet AK Parti bu. Biz bölgesel milliyetçilik de yapmıyoruz. Biz 780 bin kilometre karenin partisiyiz. İman edilen neresi varsa bizim elimiz oralara ulaşır.

GÜNEYDOĞU'YA DA GİDERİZ

Güneydoğu'da eksik mi var gidiyoruz, gideceğiz. Eksiklerimiz çok. Daha yapacağımız çok şey var. Edirne'de yüzlerce tarihi eseri biz onardık. Bunlar yıkılıyordu. Asla ve asla, biz dini milliyetçilik de yapmayacağız. Biz de sadece Müslüman'a hizmet yok. Bizim ülkemizde azınlıklar var mı? Var onlara da hizmet edeceğiz. Demokrasiye güç kazandırdık. Milli iradeye güç kazandırdık. Hiç kimse bu ülkeye ağır faturalar yükleyemez. Herkes bilsin ki, millet iradesini ayaklar altına alanlar, er ya da geç bunun hesabını verir. Aradan 10 yıl da 20 yıl da geçse mahkeme önünde yaptığının hesabını verir. Hiç kimsenin bu ülkenin geleceğini karartmaya hakkı yoktur. Bu ülkenin evlatlarına eziyet edenler hesabını verecek. Türkiye artık sabah erken kalkanın darbe yapacağı bir ülke değildir. Yeter söz de karar da milletin! Türkiye'nin geçmişinde hiçbir karanlık nokta kalmasın istiyoruz. 28 Şubat intikam fikriyle yürütülmüyor. Demokratik bir ülkede başladı öyle de devam ediyor. Güçlünün hukukunu değil, hukukun güçlü olduğu bir düzeni getireceğiz dedik ve bunu da yapıyoruz.

CHP'Lİ HEDEF ALDI

12 Eylül'ün hesabı için sıraya girenlerin 28 Şubat için 'intikam' sözleri söylemesi doğru değildir. Bu iki yüzlü siyasettir. CHP de çıksın 28 Şubat davasına müdahil olacağını açıklamasını istesin, yargıya yardımcı olmalarını istedik. Ama CHP bunu yapamaz. Kapatma Davası açıldığnıda ne dediler 'Ankara'da yargıçlar var' dediler. İşte bunların demokrasi anlayışı budur. Hiçbir siyasi partinin kapatılmasına taraftar değiliz. Ceza vereceksen tüzel kişiliğe değil, kusuru işleyene ver. Bu işte artık hukuk da kendini test ediyor. Ben suç işliyorsam bana ceza ver. 21.5 milyon insanın partisini kapatıyorsun. Müdahalelerden de çıkar sağlamaya çalışıyorlar. Böyle siyaset yapılmaz. Genel başkanlık başkadır, siyasetçilik başkadır. Günde 5 vakit çark ediyor, yalan söylüyor. Böyle bir genel başkan CHP için büyük bir kayıp. Menderes ve arkadaşlarına yazık edildi diyor.CHP darbeleer karşı diyor, sonra Ergenekon'a sahip çıkıyor, 28 Şubat'a 'intikam' diyor. Bir gün içinde rüzgar gülü bile bu kadar dönmez.

MHP VE BDP'DE PAYINI ALDI

12 Eylül referandumunda bu CHP, MHP ve BDP ortak mühalefet ettiler. Halk oylamasının karşısında 'hayır' dediler. Partilerin kapatılmasına ilişkin karara sıra gelince Meclis'i terk ettiler. BDP bile terk etti. Siz bunu niye yaptınız onu söyleyin. Ne 12 Eylül ne de 28 Şubat intikam duygusuyla değil, millet adına sorgulanıyor. Türkiye'nin geleceği için CHP'nin de MHP'nin de geleceği için yapılıyor.