BIST 10.317
DOLAR 32,68
EURO 35,18
ALTIN 2.450,09
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan da 28 Şubat mağduru

SP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bekaroğlu, taksicilerle görüştü. Atatürk Havalimanı Turizm Taksiciler Kooperatifine yaptığı ziyarette soruları cevaplayan Bekaroğlu, Başbakan hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu, Atatürk Havalimanı Turizm Taksiciler Kooperatifine ziyarette bulundu.

Taksicilerin sorunlarını dinleyen Bekaroğlu, uygulanan neoliberal politikalar sonucu, ''taksicilerin ruhsatlarının iptal edilerek İngiltere'de olduğu gibi, taksi işletiminin büyük şirketlere ihale edilmek istendiğini'' ileri sürdü.

Bekaroğlu, belediyelerin ürettiği kamusal hizmetlerin, maliyeti üzerinden, karsız olarak vatandaşlara sunulması gerektiğini belirterek, maliyeti fazla olan metro yerine, maliyeti düşük olan hafif metronun daha çağdaş ve ucuz bir ulaşım aracı olduğunu savundu.

Daha sonra soruları yanıtlayan Bekaroğlu, ''Ergenekon'' soruşturmasına ilişkin düşüncesinin sorulması üzerine, ''Ergenekon çok önemli bir soruşturma. Sivil bir mahkeme ilk defa bir müdahaleyi yargılıyor. Bu demokrasi için büyük bir gelişme ve katkıdır. Bu, tek başına bile önemli bir şey. Askeri darbe oluşturmak için çeteler kurdular, Danıştay'ı bastılar. Bunu kim söylüyor savcının iddianamesi. Bu davayı canı gönülden destekliyorum. Siyasete müdahaleye, darbelere karşı çıkıyorum'' dedi.

Bekaroğlu, ''9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, '28 Şubat'ı bilseydim engellerdim' sözleri basında yer aldı, siz bu sözleri nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna karşılık, şu iddialarda bulundu:

''Sayın Süleyman Demirel, enteresan ve özel bir adamdır, sayın Erdoğan da giderek Demirelleşiyor diye bir kanaat taşıyorum. 28 Şubat'ın bütünü Demirel'in bilgisi dahilindedir. 28 Şubat post modern bir darbedir, Demirel de bunun içinde bulunmuştur. Refahyol hükümetine karşı bizzat organize etmiştir. Sayın Tayyip Erdoğan ile sayın Süleyman Demirel giderek benzeşmeye başlamıştır. Erdoğan da 28 Şubat'ın mağdurudur. Anayasa'yı değiştirecek gücü olduğu halde bu konuda bir şey yapmamaktadır.''