BIST 10.446
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.437,00
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan bir taşla iki kuş vurdu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Bismil'deki Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde toplu açılış törenine katıldı.

Açılış töreninde bir taşla iki kuş vuran Erdoğan, Kürt vatandaşlara barış mesajı verirken, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la birlikte sahneye çıkıp aralarındaki dargınlık tartışmalarına nokta koydu.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Artık sadece Türkiye içinde değil tüm bölgede yeni bir süreç, yeni bir iklim, yeni bir bahar atmosferi yaşanıyor. Türkiye hızla değişirken bölgemizde değişiyor. Türkiye güçlenirken artık bölgemizde güçleniyor" dedi.

Dün Diyarbakır'daydık hem oradaki kardeşlerimizle hasret giderdik hem eski rakamla 740 trilyon bedeli olan 17 eserin açılışını yaptık. Dün Diyarbakır'da sadece açılışlarla değil başka sürprizlerle tarihi bir gün yaşadık. Irak Kürdistan Bölgesel Başkanı Sayın Barzani bu açılışlarda bizim heyecanımızı paylaştı.

YETER ARTIK!

Diyarbakır barışa güçlü şekilde sahip çıkmalı. Diyarbakır bu yıl Nevruz'da başlayan o bahar iklimine kuvvetlice sahip çıkmalı. Bakın dün biz Diyarbakır'da çok farklı bir hava, çok farklı bir atmosfer yaşadık. Diyarbakır'da barışı gördük, huzuru gördük. Artık yeter diyenleri gördük. Eminim ki Bismil de aynı şeyi söylüyor, "Yeter Artık" diyor.

Bu sadece başlangıç. Çözüm süreci bizi bir yıl içinde bu kadar değiştirdiyse varın ilerde ne olacağını siz düşünün. Bu süreç bir kartopu gibi büyüyecek. Bu bölgenin tarihi inşallah değişecek. Red, inkar ve asimilasyon artık bizim iktidarımızda bitmiştir

BARIŞ İÇİN RİCACI OLDU

Sizlerden ricam bu sürece sahip çıkın, barışa huzura sahip çıkın.

Bu sürecin bozulmasına, sabote edilmesine fırsat tanımayalım. Kışkırtmalar, engellemeler, tehditler karşısında yiğitçe, mertçe duralım. Bu huzurun bozulmasına izin vermeyelim' diyorum. Biz o eski Türkiye dönemini kapattık. Yeni Türkiye, özüyle, ruhuyla kucaklaşan Türkiye'dir. Bu ülkenin eşit, özgür vatandaşları olarak devlet karşısında, hukuk karşısında eşit bireyler olarak Türkiye'ye çok daha güzel günler yaşatacağız

Pislik, çöp çamur Bismillinin kaderi mi? Bu kaderi değiştirmek sizin elinizde. Bunlar olmayacak şeyler değil. Bismilli kardeşlerim bataklıkların içinde yüzmemeli. Birileri bu çözüm sürecinden rahatsız oluyor. Onlar yoksulluktan besleniyor. Huzurun bozulmasına izin vermeyelim. Yeni Türkiye kürdü, çerkezi, lazı barış içinde bir tutan Türkiye'dir.

Biz bütün farklılıklarla tek milletiz. Bu tek milletin bir bayrağı var ve rengi şehidimizin kanıdır. Bir olacağız. Özgürlüklerin her geçen gün güç kazandığı bir Türkiye var. Bismil'in görevi ağır. Sorumluluğunun farkında mı? Türkiye'ye çok daha güzel günler yaşatacağız.