BIST 10.525
DOLAR 32,56
EURO 35,18
ALTIN 2.464,12
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ateş püskürüyor

Başbakan Erdoğan'ın hedefinde Hürriyet ve Baykal vardı. O manşete öfkesi dinmek bilmedi..

Abone ol

Başbakan Erdoğan türban düzenlemesini "Kaosa 411 evet" diye gören Hürriyet'e tepkisi dinmedi.. Erdoğan, Hürriyet'i kaosun tarafı olmakla ve seçilmiş vekillere hakaret etmekle suçladı.

Erdoğan ayrıca Baykal'a da çatarak "senin Antalya'da dikili ağacın var mı?" diye çıkıştı. İşte Erdoğan'ın Ankara'da partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşma:

Marjinal siyaset yollarına kapılarımızı kapattık. Zümre siyasetinden çok çektiğimiz için o partiler büyük düşünemeyenler için birer liman olabilir.
Biz bütün Türkiye'nin kurtuluşuna kendimizi adadık. Küçük olsun benim olsun mantığıyla hareket etmedik. Sessiz yığınlar yıllar yılı bekledi. Öyleyse onlara tercüman olacağız..

Toplumumunuz her kesiminin sorunu siyasetimizin konusudur. Hangi yaşam biçimlerine karıştık? Belediye Başkanlığı dönemimde olumsuzluk yaşandı mı?

BAYKAL'IN ANTALYA'DA DİKİLİ AĞACI VAR MI? 

Antalya CHP'nin kalesiydi. AK Parti orada ne yaptı? Kime karıştı? Sayın Baykal Antalya'da dikili ağacın var mı? Yatıyor kalkıyor laiklik laiklik. Laiklik diyerek yozlaştırdı sayın Baykal. Laiklik bu değil ki..

Toplumun tüm katmanlarna eşit mesafedeyiz.. Akşam yatıyor başka sabah kalkıyor başka. Eksiklerimiz olabilir. İrili ufaklı 1800'e varan AK Parti belediyelerinde ne aykrımcılık gördünüz? Başı örtülü başı kapalı diye ayrım olamaz. Biz yaradılanı yaradandan ötürü Baykal veya benzerleri gibi değil. Aynı istikameti paylayan medya grupları ile düşünmüyoruz. Ne yazarlarsa yazsınlar.

HANGİ YAŞAM BİÇİMİNE KARIŞTIK?

Halkımız herşeyi iyi biliyor. Gazetelerinizin baş köşelerinde ahlak değerleriyle ters düşen fotoğrafları siz koyuyorsunuz. Hangi müdahale oldu? O zaman nedir bu feryat? Ne haliniz varsa görün.. Halk beğenirse alır, beğenmezse almaz. Yoksa gazetelerinizi biz mi toptan satın alacağız onu mu bekliyorsunuz?

HALKIM BU TUZAĞA DÜŞMESİN

Halkım bu tuzağa oyuna gelmesin. Biz ilk defa idarede değiliz. 2002'den itibaren işbaşındayız. Halkın yaşam şekli güvenemiz altındadır. AK Parti'nin yüzde 10 kadın vekili var. CHP'nin kadın sayısı parmakla geçmez.. Bunların kadın haklarına da inanmayın.

ÖFKE DE BİR HİTABET SANATIDIR

Halkın eğitim hakkını kesme laiklikle ne alakası var? Laiklik bizde mi var? Gazeteleri incelettim haberlerin çoğu yalan. Türkiye'de ayrımcılığı ortaya koymak süretiyle kafaları karıştırmak istiyorlar. Öfkeli olduğumu söylüyorlar. Öfke de bir hitabet sanattır. Çünkü ben zalimi alkışlayamam zalimden ötürü.
Bir yanağına vur öteki yanağını çevir. Kusura bakmayın bizde öyle yanak yok. Adalet bu değildir. Özgürlükleri genişleteceksek herkes için genişletmeliyiz.

70 MİLYONA YAŞAM TARZI GÜVENCESİ

70 milyonun hukukunu gözetmeyenler AK Parti çatısı altında siyaset yapamaz. Toplumun bütün meseleleri bizim meselemizdir. Herkes ama herkes emniyet ve güven içinde olsun. Toplumun ihtiyaç duyduğu güven yerine endişe tüccarlığı yapanlar beyhude çaba içindedir. Samimi bir endişe içinde olanlara sesleniyorum. Kutuplaşmaya aldırış etmeyin. Bu ülkede hak ve hukukunu korumak öncelikli vazifemizdir. Başı açık yada kapalı olsun fark etmez. Kaygıları, endişeleri tasaları bizim kaygılarımızdır. Tercihlerine saygı duyacağız. Ne zaman kendilerini baskı altında hissettiği anda bizi daima yanında hissedecekler.

SEVSİNLER SİZİ!

Ekonomi gündemden düştü diyorlar. Sevsinler sizi. ne var ekonomide.. 2008'e nasıl girdik? Sıkıntı ne var ekonomide? Ekonomide halkımıza olumsuz yansıyan ne oldu? Milleti aldatmayın dürüst olun! Şu anda televizyonlarda ekranlarda olanlara sorun. Senin aylık gelirin ne diye.. Sen bu imkana nasıl ulaştın. Sınırsız bir imkan sözkonusu..Ordan konuşarak atmak kolay..

KÖYDES KIRSAL KESİME HAYAT VERDİ

Ekonominin gözardı edildiği iddiaları gerçek değil. Enflasyon Ocak ayında düştü. "Niye kömür dağıtıyorlar? Halkı sadaka toplumun haline getirdiler" diyorlar. Bu toplumu bu hale ben getirmedim.. Köy Hizmetlerinde personel perşembeden hafta sonu iznine çıkarlardı. Pazartesi gelirlerse hak getire. KÖYDES'le kırsal kesimin kötü gidişi durdu. Kaymakamlarımız harıl harıl çalışıyor. Duble yollar başlattık. Hastanelerde eczanelerde farklılık kalktı.

411 ELE HAKARET ETTİNİZ

Biz sizi niye eleştiriyoruz, biliyor musunuz? Yaptığınız eleştirilerden dolayı değil ama sen 411 eli bu ülkede kaos eli olarak gösterirsen bu eleştiriyi alırsın. 411 el kaosa kalkmaz ama siz maalesef kaosun tarafı oldunuz, hala da olmaya devam ediyorsunuz. Siz halkımın oraya seçip gönderdiği bu ellere kaos eli diyemezsiniz. Bu hakareti yapamazsınız, bu saygısızlığı yapamazsınız. Yaptığınız anda bunu bulursunuz. Yasama organına kaos organı olarak veya bu ellere kaos eli demek kimsenin haddine değil.

AH BİR KÖLN ARENA'YI GÖRSEYDİNİZ

Polemik üreten kesimler çağdaşlık yolunda ne yaptı? Bari venimler üreterek yolumuza engel koymayın. Kendi adımıza gurura kapılmıyoruz. Halkımız gelecege daha umutlu bakıyor. Köln Arena'yı görseydiniz. 20 bin kişi orada toplanıyorsa bir yerlere çok önemli mesajdır. Diyorlar ki bunu açık stadda yapalım. Gurbetçilerimiz orada "bak bizi iyi koruyun ha" demeye getirtti.
Alman toplumuna entegre olmalılar.. Almancayla birlikte Türkçeyi de öğrensinler. Bakın Türkiye'de 2 Almanca Üniversite açılacak. Endişemiz yok. Siz de rahat olun.