BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan aşırı milliyetçilere gürledi

Başbakan Erdoğan, hiç bu kadar kızmamıştı. Dink cinayeti sonrası en sert tepkisini gösterdi.

Abone ol

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Ocak ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, milliyetçilik kavramına dikkat çekerek, tarihte bu kavramı sürekli olarak tartışıldığını söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu: ''Tarihte helva yapıp yiyenler vardır ya... Kuru kuruya milliyetçilik... Bu milletin huzurunu, mutluluğunu, benim vatandaşımın yaşam standardını yükseltecek bir anlayışı ortaya koyamayan bir milliyetçiliği ben tanımıyorum. Yok öyle bir milliyetçilik. Hak ve hukuku tanımayacaksın, savunmasız insanları rahatlıkla öldüreceksin ve adını milliyetçilik koyacaksın. Yok böyle bir şey. Allah'ın verdiği canı Allah'tan başkası alamaz ama teşebbüs ettiğiniz zaman sıfatınız bellidir. Katilsiniz, canisiniz, zalimsiniz... Geçmişten beri ellerinde terzi mezurası var ya, ellerinde onlarla kafatası milliyetçiliği yapanları gördük. Bizim önümüze kitapları getirenler oldu. Bununla geleceğe yürüyenler oldu. Bununla ülkeyi kalkındıracağını zannedenler oldu. Bir yere mi vardı?

Dünyada kim bununla bir yere vardı, varamaz. Acaba bu ülkedeki insanın yaşam standardını yükseltmek için ne yaptın? Acaba kaç tane taş üstüne taş koydun? Hangi projeyi hayata geçirdin veya başladığın hangi projeyi tamamladın? Bunu ortaya koy. Eğitimde, sağlıkta adalette ne yaptın? Sosyal dayanışmada, enerjide, tarımda ne yaptın? Bunu ortaya koy. Dış politikada, bu ülkenin onurunu yükseltecek ne yaptın? Bunu ortaya koy, alkışlayayım seni.''