BIST 9.774
DOLAR 34,07
EURO 37,95
ALTIN 2.802,07
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan artık barışa yatırım istiyor

Başbaka Erdoğan, İstanbul'da karakol botu denize indirme töreninde artık barışa yatırım yapmanın zamanı geldiğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da karakolbotu denize indirme töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başlıkları şöyle:

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başlıkları şöyle: Artık savunma sanayimiz kendi gemisini üretiyor. Artık kendi teknolojimizi ve yazılımımızı yapabiliyoruz. Türkiye bu seviyelere ulaştı. Bizler kılıcı değil kalemi, çatışmayı değil uzlaşıyı, savaşı değil barışı ve hoşgörüyü yücelten devlet geleneğini bu insani unsurlar üzerine inşa eden bir sevgi medeniyetinin insanlarıyız. Barışın ve hoşgörünün savunucuları olduk.

BİZ SADECE BARIŞ MESAJI VERİYORUZ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'yurtta sulh cihanda sulh' ilkesi bu noktada belirleyici bir ilkeyi oluşturuyor. Irk ayrımı yapmadan, insanların rengine, diline, inancına bakmadan sesimizin ulaştığı her yere sadece ve sadece barış mesajlarını iletiyoruz. Bölgesel ve hatta küresel barışın topyekün insanların yararına olacağını samimi olarak savunuyor ve adaletli bir yaklaşımla bu tezimizin arkasında duruyoruz. Barışı yaşatmanın yolu uluslararası barıştan geçiyor. Herkes güvende değilse kimse kendini güvende hissetmiyor.

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN

Şimdiye kadar birçok sorunu hal yoluna koymayı başardık. Kıbrıs'ta çözümü isteyen aktif şekilde barış isteyen biziz, aynı şekilde Ermenistan'la ilişkilerimizde aktif çaba sarfeden biziz. Artık barışla, refahla, istikrarla anılmak istiyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz. Barış herşeyden önce savunma harcamalarının azalmasına daha fazla eğitime, sağlığa ve altyapı harcamalarının yönelmesine zemin hazırlayacaktır. Refah için çocuklarımızın geleceği için barışı önemsiyoruz. Umudumuz, hedefimiz barıştır. Savunma için harcanan kaynakların barış için harcanmasıdır.

ULAŞAMAYACAĞIMIZ HEDEF YOK

Biz Türkiye'nin genç ve dinamik işgücüne inanıyoruz. Bugün ortaya çıkan bu muhteşem eser Türkiye'nin mühendislere, işçilere ve entelektüel güce sahip olduğuna somut bir örnektir. İnançla, özgüvenle yürürsek ulaşamayacağımız hiçbir hedef yok. Dikkatinizi çekerim, gemi inşa sektörümüz çok ciddi bir sıçrama yakaladı. Son krizde bir sıkıntının içine girdik. Özellikle Tuzla'da savunma sanayimizin olumlu bir etkisi oldu. Burada belli bir destek sağlanmış oldu. Temenni ediyorum bu süreç artık geride kalıyor.

BU SEVİYENİN ALTINA İNMEYECEĞİZ

Türkiye o yakaladığı noktayı bir daha kaybetmeyecektir. Bir diğer önemli konu gemi inşa ve savunma sanayi sektörleri nitelikli istihdam ve yüksek katma değer sağlamakta öncülük etmektedir. Kendimizin yapabildiği projelerde katma değer sadece imalatla sınırı kalan sektörlere göre çok daha yüksek seviyelerde gerçekleşiyor. Rekabet gücüne son derece önemli bir katkı sağlıyor.

TÜRKİYE KARARLI ADIMLARLA YÜRÜYOR

Hedefimiz bilim adamlarmızın, sanayicilerimizin, teknikerlerimizin potansiyelini en verimli hale dönüştürmek. Onların ortaya koyacakları üstün çabalar seviyesinde Türkiye'yi ileri teknolojiler uygulayan ülkeler seviyesini yakalamak ve dışa bağımlılığın asgariye indirgenmesidir. Savunma sanayinde attığımız adımları büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz ama bağımlı olarak değil bağımsız olarak devam ettirmekte kararlıyız.