BIST 8.964
DOLAR 34,19
EURO 37,47
ALTIN 2.886,82
HABER /  DÜNYA

Erdoğan-Arınç sorusunu yanıtlamadı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Başbakan Erdoğan arasında ’’çelişkiye’...

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Başbakan Erdoğan arasında ’’çelişkiye’’ yol açan öğrenci evleri açıklamalarına ilişkin, “Ben yurt, inşaat, yol yapımından, kentsel dönüşümden iyi anlarım. Ben teknisyenim, bu sizin dediğiniz konular beni ilgilendiren konular değil” dedi.
Bakan Bayraktar, Holiday Inn Otel’de düzenlenen Malatyalı İşadamları Derneği Genel Kurulu’na katıldı. Burada konuşma yapan Bakan Bayraktar, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bayraktar, basın mensuplarının Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Başbakan Erdoğan arasında ’’çelişkiye’’ yol açan öğrenci evleri açıklamalarına ilişkin soruları üzerine, “Sizin sorunuzun cevabını Başbakan vermiş. Bunları ortada konuşmayalım, Bakanlar Kurulu’nda konuşalım demiş. Ben yurt, inşaat, yol yapımından, kentsel dönüşümden iyi anlarım. Ben teknisyenim, bu sizin dediğiniz konular beni ilgilendiren konular değil” diye konuştu.
Bakan Bayraktar, yurtlarda eksiklik olduğunu belirterek, “Yurtların kapasitesini 30 kat arttırdık ama yeterli değil. Biz hem özel sektörü yurt yaptırmak için teşvik ediyoruz, hem de bir taraftan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ yapıyor. Bu yurt işini çok daha hızlı bir şekilde modern, insanımıza uygun, gençlerimize uygun bir şekilde yapma gayretimiz var” dedi.
(İHA)