Meclis'te, Başbakan Erdoğan ve Bakan Aksu hakkında verilen soruşturma önergesi reddedildi.
Abone olTBMM Genel Kurulunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında verilen soruşturma önergesi reddedildi.
CHP'nin verdiği soruşturma önergesinin gizli oylamasına 445 milletvekili katılırken, 118 milletvekili kabul, 321 milletvekili ret, 5 milletvekili çekimser ve 1 milletvekili de boş oy kullandı.
İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, “Başta başbakanımız olmak üzere, hükümet olarak görev yetki ve sorumluluklarımızı bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da anayasamız, kanunlar ve çağdaş yönetim ilkelerine uygun yürüteceğiz” dedi.
Aksu, CHP'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında, “Meclis soruşturması açılması” istemiyle verdiği önergenin görüşmelerinde söz aldı.
Bakan Aksu, emniyet teşkilatının, 162 yıldır milletin huzuru için çalıştığını belirterek, Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği hedeflere bağlı olarak hizmetlerini sürdürmeye devam ettiğini söyledi.
“Emniyet mensupları hakkında, birileri işlerine geldiği gibi tanımlamada bulunamaz” diyen Aksu, “Hiçkimse ulu orta, mesnetsiz bilgilerle konuşamaz” dedi.
Kadrolaşma iddialarına da cevap veren Aksu, 22 Ağustos 1995 tarihinde CHP İstanbul İl Kongresinde bir bakanın, “Hükümetten 5 bin kadro çıkarttım. Tabii ki örgütüme vereceğim” dediğini ileri sürerek, “Kadrolaşmanın alakası bu” diye konuştu.
Kamuda personel alımının merkezi KPSS'ye göre yapıldığını, yerleştirmelerin puan ve tercihlere göre bilgisayar ortamında gerçekleştirildiğini anımsatan Aksu, ”Yıllardır bu ülkede personel atamaları, kadro ve sicil dikkate alınarak yapılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğünde üst düzey kadro konusunda iktidarımız döneminde emekliye ayrılan iki genel müdür yardımcısı yerine atama yapıldı. Bunların dışında herhangi bir atama söz konusu değil” dedi.
Personel terfilerinde müfettiş değerlendirmeleri ve liyakatin göz önünde bulundurulduğunu ifade eden Aksu, şöyle devam etti:
“Bunun neresi kadrolaşma, neresi partizanlık. CHP iktidarı döneminde İçişleri Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı olan Hasan Celal Güzel, Diyarbakır Valisi olması için Cumhurbaşkanına sunulmuşken, Diyarbakır'a 7. dereceden nüfus memuru olarak atandı. Hüsnü Doğan, Antalya Valiliği İl Planlama Müdürlüğüne 7. dereceden memur olarak atandı. Emniyet Genel Müdürü İsmail Köse, Ağrı Emniyet Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne atandı. Kaymakamlar, genel idari kadroya atanmışlar. Nalıncı keseri gibi hepsi kendine... Şube müdürlerini Vali yapmışlar” diye konuştu.