BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ABDye seslendi

Başbakan Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisi Heyetini kabulünde önemli mesajlar verdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Temsilciler Meclisi Heyetini kabulünde, KKTC'ye uygulanan haksız izolasyonların ve ambargoların kalkması gerektiğini vurguladığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, kabulde ağırlıklı olarak Kıbrıs, İran, İsrail-Filistin, Irak ve sözde Ermeni Soykırımı iddiaları ele alındı.

Başbakan Erdoğan'ın, ABD Temsilciler Meclisi Heyetini kabulünde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin barıştan yana olduğunu ve cezalandırılmaması gerektiğini söylediği ifade edildi.

KKTC'ye uygulanan haksız izolasyonların ve ambargoların kalkması gerektiğini vurgulayan Erdoğan'ın, Annan Planı'na ''Hayır'' diyen Rum tarafının ödüllendirilmemesini gündeme getirdiği ve ABD'den yeni adımların atılmasının beklendiğini ifade ettiği bildirildi.

İsrail-Filistin anlaşmazlığının gündeme geldiği görüşmede, Başbakan Erdoğan'ın, Hamas'la ilgili olarak, İsrail Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'ye de söylenen, öncelikle güvenliğin sağlanması, daha sonra da barış için yol haritasının devreye sokulması gerektiğini vurguladığı öğrenildi. İki devletli çözümün desteklediğini belirten Erdoğan'ın, yardımlarının kesilerek Filistin halkının cezalandırılmaması gerektiğini ifade ettiği kaydedildi.

İran konusunda, Türkiye'nin çözümden yana olduğunu kaydeden Erdoğan'ın, Irak'taki gelişmelerle ilgili olarak da, Irak'ta temsil adaletinin sağlanması, Kerkük'ün statüsünün korunması ve bölücü örgüt ile ortak mücadelenin önemini anlattığı belirtildi.

Başbakan Erdoğan'ın, kabulde, sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili olarak Türkiye'nin tezlerin anlattığı da bildirildi.