BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,07
ALTIN 2.832,90
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan 25 bin kişiyi sordu

Murat Karayalçın Başbakan Erdoğan'ın diline düştü. 25 bin kişiye iş ve aylık 600 TL maaş sözü polemik konusu oldu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan Melih Gökçek'in CHP'li rakibi Murat Karayalçın'ı ciddiyetsizlikle suçladı.  "Önce üzerine düşeni yap" diyen Erdoğan "Taşeron firmaya verdiğin zaman 25 bin kişi o nasıl olacak? Sosyal güvencesi şusu busu olmayacak." sözleriyle eleştirdi. 

Erdoğan, partisinin Ankara belediye başkan adaylarının Atatürk Spor Salonu'ndaki tanıtım toplantısına katıldı. Belediyelerin, yerleşim yerlerinin su sorununu kendilerinin çözmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde 180 kilometre uzaktan İstanbul'a su getirerek sorunu çözdüklerini anlattı.

Ulaştırma Bakanlığının, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ''bitiremediği raylı sistemini'' birlikte yaptıklarını anlatan Erdoğan, bu dönemde Ankara Büyükşehir Belediyesiyle ilgili metro sorununun da Ulaştırma Bakanlığı ile çalışarak çözüleceğini dile getirdi.

ÖNCE ÜZERİNE DÜŞENİ YAP

İlçe belediyelerinin de projeleri bulunduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Ben size küçük bir hesap yapayım. Hakikaten ben buna üzülüyorum, Niye halkı aldatıyorsunuz? Biz ne aldatan, ne aldanan olacağız. Diyor ki 'ben her ay yoksul aileye 600 TL vereceğim'. Bu yılda 1 milyar TL yapar, eski para ile 1 katrilyon. Bir de diyor ki '25 bin kişiyi işe alacakmış'. Bu da yaklaşık 1,4 katrilyon. Sordum Melih Başkan'a, senin gelirin nedir? Dedi ki '1,3'. Şimdi ben daha diğerlerine girmiyorum. Yani yatırım, akaryakıt, cari harcamalara girmiyorum. Sadece iki kalem. 'Sadece 25 bin işçi alacağım, 600 de her ay dağıtacağım'. Sen bir defa belediye başkanı olarak, önce üzerine düşeni yap, daha onları yapmıyorsun. Bu çöpü ne ile kaldıracaksın, yolların asfaltını ne ile yapacaksın? Karı var, kışı var. Ne ile bunları çözeceksin? Üzerinde olan görevleri söylüyorum; çöp, çukur, çamur bunları ne ile halledeceksin?

NE İLE YAPACAKSIN BUNU

Şimdi aldatıcı ifadelere pirim vermeyelim, bu oyunu ciddi tutalım. Kaldı ki bir belediye başkanının görevi işsize iş bulmak değildir. O görev bizim görevimizdir. Bu noktada biz de gelirken ortaya bir iddia koyduk. Açık konuşuyorum, biz bunu daha aşağıya düşüremedik. Bu kadar iddialı girmemize rağmen düşüremedik. Hala 10, 10.7, buralardayız. Çırpınıyoruz ama bu kadar oldu. Şimdi sen belediye başkanı olarak bunu nasıl yaparsın be arkadaş, gücün yok. Ne ile yapacaksın bunu. Nedir? Doldur. Biz müsaade etmeden sen oraya nasıl eleman alacaksın? 'Taşeron firmaya vereceğim'. Taşeron firmaya verdiğin zaman 25 bin kişi o nasıl olacak? Sosyal güvencesi şusu busu olmayacak. Bu oyunları hep beraber bozalım, bunlar sadece oya yönelik kuru vaatlerdir.'' 

[PAGE]

ONLAR GAZA YAPILAN ZAMMA SARILDILAR

Konuşmasında, doğal gaz fiyatlarında yapılan indirim ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Dün baktım yine, ana muhalefetin lideri diyor ki 'müjde diye söylüyorsun' diyor. 'Geçen yılki zamlara ne diyeceksin' diyor. Eğer bir defa müjdeli bir haber derken, bunun petrol fiyatlarındaki düşüş sebebiyle söylüyorum ama onlar gibi adeta 'ha bulduk, can simidi' diye, onlar doğal gaza yapılan zamma sarıldılar. Ben gerçeğe sarılıyorum. Biz gelirken bir şey söyledik. Dedik ki 'dışa bağımlı olduğumuz konuda eğer zam varsa, o zammı yapmak zorundayız. Petrol fiyatları biz geldiğimizde 26 dolardı ama 150 doları gördü. 150 dolara çıktığı için doğal gaz fiyatları da sürekli yükseldi. Biz bunu devletin kasasından ödemeye kalkarsak, başka yerden zamlarla bunu geri almak durumunda kalırız, bunlar geçmişte yapıldı. Biz niçin milletimizi aldatalım.''

İLK SEÇİM MİTİNGİ KOCAELİ'NDE

Erdoğan, genişletilmiş il başkanları toplantısını cuma günü Ankara'da yapacaklarını da belirterek, ''Cumartesi günü ASKİ Spor Salonu'nda kampanyamızın inşallah tanıtımını yapacağız. Türkiye genelinde tüm adaylarımız gelecekler ve tüm adaylarımızla birlikte kampanyamızın tanıtımını yapacağız. Pazar günü de 'ya Allah bismillah' diyerek, Kocaeli'nden ilk seçim mitingimizi başlatacağız'' dedi.