Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Erdil, TSK’dan çıkarılıp, 2 yıl 11 ay mahkumiyet kararı almasına yakın çevresine "Ben bu cezayı haketmedim" dedi
Abone olDeniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil, TSK’dan çıkarılıp, 2 yıl 11 ay mahkumiyet kararı almasına çok üzüldü ve yakın çevresine "Ben bu cezayı haketmedim. Askeri Yargıtay’dan döneceğime inanıyorum" dedi.
İlhami Erdil’in avukatı Dinçer Eskiyerli, müvekkilinin bu karar nedeniyle çok sarsıldığını, sıkıldığını ve kararı yanlış bulduğunu söyledi. Eskiyerli, "Kendisi kararın Askeri Yargıtay’dan döneceği umudunda. İlhami Paşa’nın Paris’te olduğu iddiaları var. Paris’te değil İstanbul’da. Eşiyle boşandığı iddiası doğru değil. Şu anda evdeler" dedi. Eskiyerli, şu değerlendirmeleri yaptı:
O SİTEDEKİ KOMUTANLAR
Müvekkilimin oturduğu sitede başka komutanlar da var. Mahkeme iki daire için ’Hayatın olağan akışına uygun değil’ diyor. Tuncer Kılınç’ın müteahhitten ev almak için 150 bin dolar borç alması nasıl normal karşılanıyor?
TAHMİNE DAYALI KARAR
Tahmine dayanarak, dedikoduya dayanarak, karar vermemek lazım. Netice itibarıyla kuvvet komutanı. Her paşanın, kuvvet komutanının da müvekkiliminkine benzer bir dairesi olabilir, var. Biz kimseyi suçlamıyoruz. Kimse de suçlu değil. Her kuvvet komutanına bir sitedeki 300 kuruşluk daireyi 150 kuruşa veriyorlar.
ASKERİ MAHKEME GÖREVLİ DEĞİL
3628 sayılı Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu kapsamına kimlerin girdiği ve hangi yakınların ne şekilde bu kanuna tabi olduğu açıktır. Bu davada Genelkurmay Askeri Mahkemesi görevli değildir. Bu davayı reddetmeleri gerekirdi. Hakim üye Aykanat Kaçmaz da karşı oy verdi ’Biz görevli değiliz’ dedi.
ASKERİ YARGITAY KARARI
Askeri Yargıtay Daireler Kurulu’nun bu konuda bir kararı var. Bir davaya askeri mahkemenin bakabilmesi için haksız mal edindiği iddia edilen kişinin, ’rüşvet, irtikap gibi bir bağlantılı suçu olması gerekir’ deniyor. Biz böyle bir bağlantı olmadığı kanaatindeyiz.
HAZİNE ZARARI YOK
Bir tek boya ihaleleri ile ilgili konu var. Mahkeme, boya ihaleleriyle bağlantılı görüyor. Bu boya ihaleleri konusunda 22 milyar hazine zararı iddiası vardı. Mahkeme, ’Hazine zararı yok’ dedi. İhalenin toplam değeri 22 milyar lira. Bir tarafta 22 milyar liralık bir ihale ile bağlantı kurulup, bir milyon 250 bin dolarlık iki daireye zoralım yapılıyor. Hazine zararı yok ki, nasıl bu karar veriliyor?"