BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Erdal İnönünün durumu

Erdal İnönü'nün kızkardeşi Özden Toker, abisinden iyi haberler geldiğini söyledi.

Abone ol

Eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal İnönü'nün kızkardeşi Özden Toker, ağabeyinin tedavisinin sürdüğünü ve kendisinden iyi haberler aldıklarını söyledi.

Toker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'nin Houston kentinde bulunan M.D. Anderson Hastanesi'nde tedavi görmekte olan Erdal İnönü'yle dün akşam bir telefon görüşmesi yaptıklarını bildirdi.

Erdal İnönü ve eşi Sevinç İnönü'nün morallerinin iyi olduğunu belirten Toker, ''Dün akşam telefonla görüştüm. İyi haberler aldım. Tedavisi sürüyor. İyi netice alacağımızdan eminiz. En kısa sürede Amerika'dan döneceğine inanıyoruz'' şeklinde konuştu.

Bu arada Erdal İnönü'nün Türkiye'deki doktoru Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Burhan Ferhanoğlu da AA'ya bir açıklama yaptı. Ferhanoğlu, İnönü'nün 28 Mart'ta ''Anemiye bağlı semptomlar nedeniyle detaylı incelemeye tabi tutulduğunu, kemik iliği örneği değerlendirildikten sonra 'Akut Eritrolösemi' tanısı konulduğunu'' bildirdi.

Prof. Dr. Ferhanoğlu, Türkiye'de henüz uygulanmayan bir tedavi seçeneğinin uygulanabilmesi amacıyla, ABD'de Houston'da Dr. Estey ile temas kurularak, İnönü'nün tedavi için oraya gitmesinin sağlandığını bildirdi.