BIST 10.681
DOLAR 32,85
EURO 35,18
ALTIN 2.457,22
HABER /  POLİTİKA

Erdal İnönü kanser!

SHP Onursal Genel Başkanı Erdal İnönü, kan kanserine yakalandı.

Abone ol

SHP Onursal Genel Başkanı Erdal İnönü, kan kanserine yakalandı. Eşi Sevinç İnönü ile birlikte geçen salı günü ABD'ye giden Erdal İnönü'ye, Houston'daki bir hastanede deneysel tedavi uygulanmaya başlandı. İnönü'nün, İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ndeki rutin kontroller sırasında teşhis edilen hastalığının başlangıç aşamasında olduğu belirtildi.

İnönü'nün kan kanseri olduğunu doğrulayan yeğeni ve CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan Toker, dayısının hastalığını doğrulayarak, erken teşhis edilmesinin sevindirici olduğunu ifade etti. Toker, ABD'de 1 ay kalacak olan İnönü'nün moralinin iyi olduğunu söyledi. Bilgehan Toker, 79 yaşındaki dayısı İnönü'nün genel durumuyla ilgili bir şikayetinin olmadığını dile getirdi. Salı günü ABD'ye gitmesinin ardından Houston'da tedavisine başlanan ve tetkikleri yapılan İnönü ile her gün telefon ile görüştüklerini dile getiren Toker, 'Görüşüyoruz. Durumu iyi, morali yerinde. Gelecek hafta doktorunun bir açıklama yapacağını sanıyorum' diye konuştu.

BAYKAL YAKINDAN İZLİYOR

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da İnönü'nün sağlık durumunu yakından takip ettiği öğrenildi. İnönü'nün siyasetteki arkadaşlarından İsmail Cem de ABD'de kanser tedavisi görmüş ve hastalığı atlatmıştı. SODEP ve HP birleşmesi sonrası kurulan SHP'de Genel Başkanlık koltuğunu İnönü'ye bırakan Aydın Güven Gürkan da ocak ayında kansere yenik düşmüştü.

Deneysel tedavi nedir?

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü uzmanlarından Dr. Andaç Argon, Erdal İnönü'ye uygulanmaya başlanan deneysel tedavinin yeni geliştirilen, klinik çalışmaları süren ilaçlar ile ilgili olduğunu belirtti. Kan kanserinin birçok çeşidinin olduğunu ifade eden Dr. Argon, klinik çalışması süren 100'ün üzerinde ilaç olduğunu dile getirdi.

Akşam