Sadece Türkiye'de değil, dünyada da ismini duyurmuştu. ABBATE gömleklerinin sahipleri Erbakan'ın 2 yeğeni battı.
Abone ol12 yıldan beri üretim yapan ve 100'i aşkın kişiye istihdam sağlayan gömlek devi Abbate'nin hazin sonu...
Erbakan'ın yeğenleri Mahmut Rauf Çataklı ve Hüseyin Yavuz Erbakan'ın sahibi olduğu şirket 1 yıldır hacizlerle uğraşıyordu. Erbakan'ın yeğenleri kredi kurbanı oldu.
KREDİYİ ÖDEYEMEYİNCE HALK BANKASI'NA SATILDI
Abbate markasıyla üretim yapan Öztay Tekstil kullandığı 7 milyon liralık krediyi ödeyemeyince icralık oldu.. 10,9 milyon liraya Halkbank'a satıldı.
Kredi alacağı bulunan tek katılımcı Halkbank, 13 milyon lira alacağına karşılık 10 milyon 910 bin lira teklifle tesisin yeni sahibi oldu. Üretimin sona erdiği tesisteki 500 işçinin tazminat, 300 işçinin de 3 aylık maaş alacağı bulunduğu bildirildi.
GÖMLEKLERİN SAHİBİ ERBAKAN'IN YEĞENLERİ
Türkiye'nin ilk gömlek markalarından olan Abbate'nin kuruluşu 1989 yılına dayanıyor. Ahmet Tayan tarafından kurulan şirket, 2000 yılında eski başbakanlardan Necmettİn Erbakan'ın yeğeni Mahmut Rauf Çataklı'nın sahibi olduğu Öztay Tekstil'e satılmıştı. Çataklı şirketi Erbakan'ın diğer yeğeni Hüseyin Yavuz Erbakan'la birlikte yönetiyordu.
AVRUPA'NIN EN BÜYÜK GÖMLEK ÜRETİCİSİYDİ
2005 yılına kadar Türkiye'nin en büyük 500 listesinde yer alan Öztay Tekstil, yılda 7 milyon adet gömlek üretme kapasitesine sahipti. Ayrıca Avrupa`nın en büyük üreticisi ve 500 bin adete yakın ihracatıyla rekor kırmıştı. İstanbul Ümraniye ve Bilecik`te üretim yapan şirketin yıllık cirosu ise iyi dönemlerinde 90 milyon TL`ye kadar ulaşmıştı.
HACİZ KUYRUĞUNDA İLK SIRADA YEMEK FİRMASI
2007 yılından sonra zor günler geçirmeye başlayan Abbate'ye ilk haciz kararını Bilecik`teki Abbate fabrikasına verdiği yemeklerin parasını alamayan 'Üç Öğün Yemek' firması aldırdı. Arkasından servis hizmetinin parasına alamayan Albayrak, kumaşçı Bossa, Asya Bank ve Halkbank da haciz kuyruğuna girdi.