BIST 10.032
DOLAR 35,42
EURO 36,50
ALTIN 3.046,79
HABER /  GÜNCEL

Erbakana icra takibi

'Kayıp trilyon' davası sonrası Erbakan'a icra takibi başladı...

Abone ol

Eski başbakanlardan, kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan hakkında, "Kayıp trilyon" davası nedeniyle icra takibi başlatıldı.

Erbakan ve Rıza Ulucak'ın da aralarında bulunduğu toplam 75 RP'li hakkında başlatılan icra işlemi sonuç vermeyince Ankara 7. İcra Müdürlüğü 2007/7408 nolu dosyayı, 2 trilyon 644 milyar liralık hazine zararı borcunu tahsil için takibe koydu. İcra müdürlüğünün, ödemenin yapılması, yapılmadığı taktirde tedbir konulan malların satılacağına ilişkin tebligat çıkarttığı öğrenildi.

1997'de RP'nin kapatılmasının hemen ardından, dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, RP yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. İnceleme sonrasında Erbakan'ın da aralarında bulunduğu 88 Refah partili hakkında dava açıldı. Konu, kamuoyuna "kayıp trilyon" davası olarak yansıdı. Yapılan yargılamada bazı RP'liler beraat ederken Erbakan, bu davadan hapis cezasına mahkûm olarak, aktif siyaset yaşamına nokta koydu. Sağlık sorunları ve yaşı nedeniyle de cezasını evinde çekti. Erbakan ve arkadaşları hakkında bir dava da Hazine tarafından açıldı. Mart ayında sonuçlanan davada Erbakan ve parti yöneticisi Rıza Ulucak toplam 2.6 milyon YTL ödemeye mahkûm edildi. Diğer 73 sanık hakkında da çeşitli miktarlarda para cezası verildi.

MAL BEYANI GEREK
Ankara 7'nci İcra Müdürlüğü tarafından yürütülen işlemler kapsamında Erbakan ve Ulucak'ın mal varlığı için ihtiyati haciz kararı alındı ve başta İstanbul ile Ankara olmak üzere tapu müdürlüklerine yazı yazıldı. Ankara 7. İcra Müdürlüğü 2007/7408 nolu dosyayı, 2 trilyon 644 milyarlık hazine zararı borcunu tahsil için işleme koydu. Erbakan'ın, Altınoluk köyündeki yazlığının yanı sıra Ankara Çankaya'da 2, Yenimahalle'de 1, Balıkesir-Edremit, Kocaeli- İzmit 2. Bölge Bahçecik köyündeki arsası ve İstanbul-Fatih 1. Bölge Hasan Halife mahallesindeki evlerine tedbir konuldu. İcra müdürlüğü tarafından gönderilen ödeme emrinin tebliğ alınmasından itibaren, Erbakan'ın 7 gün içinde mal beyanında bulunması ve borcunu ödemesi gerekiyor. Borç ödenmediği takdirde ihtiyati haciz yoluyla konulan tedbirler kesinleşerek mahkeme tarafından değer tespiti yapılacak. Ardından da taşınmazların bulunduğu illerin mahkemelerine gönderilen yazılarla mallar satışa çıkartılacak.