Avrupa Palet Üreticileri Birliği (EPAL), Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) ile yollarını ayırdıktan sonra Türkiye’nin de aralarında ye...
Abone olAvrupa Palet Üreticileri Birliği (EPAL), Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) ile yollarını ayırdıktan sonra Türkiye’nin de aralarında yer aldığı dünya genelindeki 14 Ulusal Komitenin temsilcileri ile toplantı düzenledi. Toplantıdan önemli kararlar çıktı.
Münih Uluslararası Fuar Toplantı Salonu’nda önceki gün yapılan toplantıya EPAL Türkiye Ulusal Komitesi’ni (TEPAL) temsilen, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkan Yurteri ile Dernek Müdürü Ali Demirel katıldılar. Toplantıda konuşan EPAL Başkanı Robert Holliger, bazı noktalarda oluşan görüş ayrılıkları sonrasında EPAL ve UIC’nin yollarını ayırdığını söyledi. Bu ayrılığın EPAL’in gücünü azaltmayacağını vurgulayan EPAL Başkanı Holliger, “UIC’nin bazı kısıtlamaları üzerimizden kalktı. EPAL dünya genelinde 52 yıldır 14 ülkede ürettiği ahşap paletler ile kalitesini tüm dünyada ispatlamış bir markadır. Bizler 14 ülkedeki ulusal komiteler olarak birbirine sıkı sıkıya bağlıyız ve bu şekilde yolumuza devam edeceğiz. Halen dünya genelinde palet havuzunda palet havuzunda 450 milyon paletimiz bulunuyor” diye konuştu.
“EPAL MARKASINI KULLANACAĞIZ”
Başkan Holliger konuşmasında bundan sonra ‘EPAL’ Markası ile yola devam edeceklerini ve ‘EUR’ Markasını kullanmayacaklarını da vurguladı. UIC’nin herhangi bir pazar araştırması yapmadan EUR markası ile farklı bir birlik kurmak için harekete geçtiğini de belirten EPAL Başkanı Holliger, “Bunda yasal bir engel yok. Ancak onların dünya çapında örgüt yapıları bulunmuyor. EPAL ise 14 ülkede güçlü bir örgüt yapısına sahiptir. Bundan böyle UIC tarafından kısıtlanmadan 14 Ulusal komitemiz ve bu ülkelerdeki üreticilerimiz ile daha sağlam bir iş birliği içerisinde kaliteli ahşap palet üretmeye devam edeceğiz. Amacımız pazardaki payımızı daha da arttırmaktır” dedi.
KALİTE VURGUSU
Yeni dönemde zaten yüksek olan kalitelerini daha da arttıracaklarını ifade eden Başkan Holliger, “Üzerimizdeki bazı kısıtlamaları kalktığı için kaliteye daha da çok önem vereceğiz. Yasal yollardan, taklit üretime de engel olmayı sürdüreceğiz. Kendi bünyemizde standart dışı üretim yapıldığını tespit edersek cezalarımız daha da artacak” dedi. Kalite denetimlerini tüm üye ülkelerde, anlaşmalı oldukları bağımsız denetim şirketi Bureau Varitas kanalı ile habersiz yapmayı sürdüreceklerini de söyleyen EPAL Başkanı Holliger, “Kalite bizim için her zaman olduğu gibi asla vazgeçilmezimizdir. Bu yüzden üretim aşamalarındaki denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız. Cezalarımız artacaktır. Çünkü biz tüketicilerimizin şeffaflık, güven ve kaliteye verdiği önemi iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.
“HAVUZ SİSTEMİ DEVAM EDİYOR”
EPAL Paletlerin tüm dünyada değiştirilebilir olmaya devam edeceğini ve mevcut palet havuzlarının EPAL tarafından kullanılmaya devam edeceğini de söyleyen EPAL Başkanı Robert Holliger, “Bundan sonraki süreçte ‘eur’ markasını kullanmıyoruz. Bu markayı UIC kullanacak. Biz EPAL markası ile yola devam ediyoruz. Taşıma, değişim ve havuz kullanım haklarımız aynen devam etmektedir. Tüketicilerimiz güvenilir EPAL paletleri tercih etmeyi sürdürecekler. Bu konuda yaptığımız görüşmelerden olumlu dönüşler aldık” diye konuştu.
“EPAL İLE YOLA DEVAM EDİYORUZ”
TEPAL Başkanı Akın Balcıoğlu ise gelişmelere ilişkin yaptığı değerlendirmede TEPAL olarak EPAL’in Türkiye Ulusal Komitesi olduklarını belirterek, “Üyelerimiz ile yaptığımız değerlendirmede EPAL ile yola devam etme yönünde görüşler ağırlık kazandı. Türkiye’de halen 60 dolayında lisanslı üreticiler olarak; EPAL ile yola devam kararı aldık. Almanya’ya giden Yönetim Kurulu Üyemiz Serkan Yurteri ve Dernek Müdürümüz ile bu kararımızı EPAL yönetimine ilettik” dedi.
(İHA)