BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Ensari uzaya doyamadı

İlk kadın uzay turisti, kadını Anuşeh Ensari uzaya yeniden gitmek istediğini söyledi.

Abone ol

İlk kadın uzay turisti, İran kökenli Amerikalı iş kadını Anuşeh Ensari, uzaya bir gün yeniden gitmek istediğini söyledi. Moskova yakınlarındaki uzay adamı yetiştirme merkezi Yıldızlar Kenti'nde basın toplantısı düzenleyen Ensari, "Bu yolculuğu o kadar sevdim ki, Uluslararası Uzay İstasyonuna yapılacak yeni bir uçuş veya uzaya başka yollarla gitme olanağı elde etmek için tüm fırsatları değerlendireceğim" dedi.

Çocukluk rüyası olan uzay yolculuğu için 25 milyon dolar ödeyen Ensari, özel teşebbüsün uzayı keşif projelerine yatırım yapmaya devam edeceğini belirterek, şunları söyledi: "Bu harika yolculuk deneyimini daha fazla insanın yaşama şansı elde etmesi için maliyet anlamında daha etkili teknolojiler geliştirilmesi amacıyla XPRIZE Vakfı ile çalışmaya devam edeceğim."

Ensari, ayrıca çocukları ve gençleri bilim ve özellikle uzay bilimleri konusuna ilgi duymaları için cesaretlendirmek istediğini belirterek, "Tüm dünyadaki kadın ve kızlara büyük şeyler ve imkansız şeyler hayal edebileceklerini, eğer tüm kalpleriyle bir şeyi istiyorlarsa ve çok çalışırlarsa bunun gerçekleşeceğini göstermek için esin kaynağı olmak istiyorum" dedi. Servetini Amerikan telekomünikasyon sektöründe yapan ve telekomünikasyon alanında uzmanlaşmış bir mühendis olan 40 yaşındaki Ensari, 2004'te ilk XPRIZE ödülü için 10 milyon dolar hibe etmişti. İngilizce, Farsça ve Fransızca konuşan iş kadını, Rusça öğrenmeye de devam edeceğini söyledi.