BIST 10.725
DOLAR 32,57
EURO 35,25
ALTIN 2.467,19
HABER /  GÜNCEL

Enkazın altında hayat veren mucize!

7.2'lik Van depreminin ardından enkaz alanından mucize kurtarma hikayeleri devam ediyor.

Abone ol

Erciş'te arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan 13 yaşındaki Ferhat Tokay adlı çocuğu depremden yaklaşık 108 saat sonra yaralı olarak kurtarmayı başardı.

Ancak Ferhat'ın enkaz altında nefes alışını sağlayan mucize inanılmaz. 12 yaşındaki Ferhat Tokay, Van'daki tüm depremzedelerin 'Yağmur ve kar felaketimiz olur' dediği yağmur sularıyla hayatta kalmayı başardı. Ferhat'ın 4 gün boyunca yağmur suyu içerek hayatta kaldığı öğrenildi.

102 saatlik yaşam mücadelesi
Van'ın Erciş ilçesinde Aydın Palak isimli üniversite öğrencisi, depremden 102 saat sonra enkazdan canlı olarak çıkarıldı.
İşte o mücize anlar kameralara böyle yansıdı...
TIKLAYIN

Van Yolu Caddesi'ndeki Sevgi Apartmanı'nda arama-kurtarma çalışmalarına ağırlık veren ekipler, 13 yaşındaki Serhat Tokay'ı enkazdan sağ çıkarmayı başardı. Tokay, Sahra Hastanesi'ne kaldırıldı.

YAĞMUR SULARIYLA BESLENDİ

Sevgi Apartmanı'nın zemin katında bulunan bir ayakkabı satış mağazasında çalışan Tokay'ın arkadaşıyla birlikte cumartesi gecesi mağazada kaldığı öğrenildi.

Van Sağlık Müdür Yardımcısı Hamit Karataş, bir kolonun dibinde 4 gün boyunca sesini duyurmaya çalışan Tokay'ın, yağmur sularıyla beslendiğini aktardı.

Ferhat Tokay'a, ilk ulaşan Şanlıurfa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Birimi'nden Bekir Sıtkı Gider oldu.Ferhat'ın kendilerini arkadaşı zannederek ses vermesiyle fark ettiklerini belirten Gider, yaklaşık 2 saatlik bir çalışmadan sonra çocuğun enkazdan çıkarıldığını söyledi.

İLK SÖZÜ: AÇIM, BENİ BURADAN ÇIKARIN

Ferhat'in ilk sözlerinin "açım, beni buradan çıkarın" olduğunu anlatan Gider, şunları kaydetti: ''Gece geç saatlerde çalışırken, bizi arkadaşı zannederek konuşunca canlı olduğunu anladık. Kısa bir çalışma sonunda açtığımız bir pencereden ulaştığımızda Tokay, dizüstü bir durumdaydı. O sırada moral seviyesini yüksek tutmak için şaka yaptık, bir yemek borçlandık. Aç olduğunu söylediği için. Azerbaycan ve Afyonkarahisar ekipleriyle yaklaşık 2 saat çalışmadan sonra kurtardık."

HELİKOPTERLE VAN'A GÖTÜRÜLDÜ

Van Yolu Caddesi'ndeki Sevgi Apartmanı'nda arama-kurtarma çalışmalarında Afyon sivil savunma ekiplerince kurtarılan, yaşının 12, isminin ise Ferhat olduğunu ifade eden yaralı Tokay'a ilk müdahale Kırıkkale Sağlık Bakanlığı UMKE ekiplerince yapıldı.

Sahra Hastanesi'ne kaldırılan ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Tokay, daha sonra helikopterle Van'a götürüldü.