BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,13
ALTIN 2.447,57
HABER /  GÜNCEL

Enkazdan nasıl çıktığını anlattı

7.2'lik Van depreminde enkaz altında kalan Maksut Adıyaman dehşet anlarını işte böyle anlattı.

Abone ol

Van Erciş'te meydana gelen 7,2'lik depremde enkaz altından kendi çabasıyla çıkmayı başaran Maksut Adıyaman, dehşet anlarını, "Mahşeri yaşadım" diyerek tanımladı.

Erciş'te 5 katlı binanın enkazı altında kaldığını anlatan Maksut Adıyaman, çıktığı an derin bir nefes aldığını belirterek her tarafın toz duman olduğunu görüp adeta mahşeri yaşadığını söyledi. Erciş'te arkadaşları ile kahvede çay içtikleri sırada depreme yakalandıklarını ve mahşer günü gibi herkesin kaçacak yer aradığını korku dolu gözlerle anlatan Maksut Adıyaman, yaşanan afetin çok büyük olduğunu ve oturdukları binada çok sayıda ölü ve yaralı arkadaşlarının bulunduğunu ifade ederek, dehşet anlarını böyle anlattı:

"4-5 arkadaş ile kahvede oturmuş çay içiyorduk. Kahvede de çok sayıda vatandaş vardı. Biz 3'üncü kattaydık. O an deprem olduğunu fark eden herkes mahşer günü gibi kaçıyordu. Bulunduğumuz yerden aşağı inmek için çok sayıda merdiven inmek gerekiyordu. Ben kapı altına tutundum ve bir an binanın çöktüğünü fark ettim. Bina çöktüğünde birden yere düştüğümü hatırlıyorum.

Her yer karanlıktı hiçbir şey görmüyordum. Daha sonra kendimi toplamaya çalıştım ve küçük bir delikten ışık geldiğini fark ettim. Buradan nefes almaya çalıştım. Ardından ayağımın kolon tarafına geldiğini fark ederek karşıma gelen duvarı ayağım ile itmeye çalıştım. Hiç bıkmadan tekme attım ve bunun neticesinde ise çıkabilecek kadar bir delik açarak enkazdan çıkmayı başardım. Çıktığım an derin bir nefes aldım ve her tarafın toz duman olduğunu gördüm. Daha sonra benim altımda kalan Ömer diye bir arkadaş ve onun yanındaki vatandaş da benim açtığım delikten çıkmayı başardı. Bizim ardımızdan bina tamamen çökmeye başladı. O an enkazdan çıkmayı başaramasaydık bir daha çıkmamız çok zor, belki de imkansız olacaktı. Masada oturduğumuz arkadaşlarımdan 2'si yaralı olarak kurtulmayı başarırken, diğer arkadaşım ve kuzenim Murat Ateş vefat etti. Çıktığımız binada 54 ölü ve 24 yaralı olduğunu öğrendim."

Adıyaman, kaburgalarında ağrı olduğunu ve yaralılar içerisinde belki de en şanslı kişinin kendisi olduğunu ifade ederek Allah'a şükrettiğini ve ölen arkadaşları için Allah'tan rahmet, geride bıraktıklarına ise sabır dilediğini sözlerine ekledi.