BIST 10.910
DOLAR 32,68
EURO 35,45
ALTIN 2.499,04
HABER /  SPOR

Enginden imalı yanıt!

Başarısızlığın faturasını hakemlere kesen Sinan Engin, "Aziz Yıldırım başarılı mı?" sorusuna imalı bir yanıt verdi.

Abone ol

Beşiktaş Menajeri Sinan Engin, maraton.com.tr'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"UTANMADAN TELEVİZYONA ÇIKIYORLAR"

Beşiktaş'ın bu seneki performansını 10 üzerinden 7.5 olarak değerlendiren Sinan Engin, geniş bir kadroları olmadığını ve çok üst düzey maçlar oynadıkları için üst üste sakatlıklar yaşadıklarını söyledi.

Engin, kendisin performansını ise başkan Demirören'in değerlendireceğini belirterek "Ben geldiğimde bütün sistem ve bu takım kurulmuştu. Benim sadece gönderilmesi gereken bazı isimlerle ilgili konuştuğum oldu. İdari anlamda yapılanmayla daha çok uğraştım. Basın Beşiktaş’a çok rahat vuruyor. Yerel basın özellikle. Bazı spor yazarları futboldan anlamıyorlar. Okuyorsun, 'Bu adam bu maçı izlememiş' diyorsun. Bu yüzden uzun bir süre medyaya çıkmadım. Çünkü anlamıyorlar." dedi.

BİR KAÇ OYUNCUNUN GİTMESİ LAZIM

Sinan Engin takımdaki bazı futbolcuları basında eleştirmesine de açıklık getirerek "Ben geldiğimde 'Beşiktaş’tan birkaç oyuncunun gitmesi lazım. Yıllardır aynı oyuncular oynuyorlar ve heyecanlarını yitirmişler” dedim. Kalmak için çaba sarf etmelerini hedefledim. Ama millet öyle yargılamadı, 'Futbolcunun morali bozuluyor' dediler. Ondan sonra da kızdım, bunlar anlamıyorlar çünkü. Bana göre art niyetli yazarlar bunlar." dedi.

"HAKEMLER ART NİYETLİYDİ"

Şampiyon olmamalarını hakem hatalarına bağlayan Engin, "Fenerbahçe ve Galatasaray’ın gerisinden gelmemizi hakemlere sormak lazım. En büyük sebep hakemlerdir. Başka kimse değil. Müthiş art niyetli hakem hataları var. Ben art niyet görüyorum. Bir değil iki değil. Mesela Oftaş maçında Serdar Özkan düşüyor, görüyor, vermiyor. Bilerek vermiyor bana göre. Fenerbahçe–Kayserispor maçında verilen penaltı da bu değil mi? Bu nedir? Bazı hakemler, özellikle hakem atamaları çok yanlış.

BEŞİKTAŞ'IN MAÇINI YÖNETEN HAKEMİN HAKEMLİĞİ BİTİYOR

Nerede İsmet Arzuman? Nerede Hakan Sivriservi? Beşiktaş’ın maçını yöneten hakemin hakemliği bitiyor. Ama Beşiktaş da bitiyor. Beşiktaş’ın da anasını ağlatıyorlar. Beşiktaş taraftarı kan ağlıyor. Bir camianın bir sürü zararı oluyor bir sezonda. Bu kadar taraftarın ve kulübün üzüntüsüne bakıyorsun. Bazı hakemlerin bariz art niyetleri var." dedi.

"GALATASARAY'IN SESİ ÇIKMADI"

"İsmet Arzuman'a bu sene çok tepki gösterdiniz ama geçen sene kupa finalinde rakibinizin 2 penaltısı verilmeyince niye aynı tepkiyi göstermediğiniz soruluyor" şeklindeki soru üzerine "O geçen seneydi." diyen Engin ardından Galatasaray'ı eleştirdi: "Galatasaray bir gün önce eleştiri yaptı Kayseri maçı için. Ertesi gün kendisi Gençlerbirliği maçında hatalarla kazandı sonra sesleri çıkmadı. Bak son 3 maça bakalım. Adam gibi hakemler yönetince son 3 maçı da kazandık. Bursa, Rize, Ankaragücü. Hiçbiri topa girmedi çünkü. Ama dikkat et, hakemin hata yaptığı tüm maçları kaybediyoruz. Hakem öyle istiyor çünkü. Bazı maçlarımıza hakemler karar verdi. Ama bu hakemler akıllı olacaklar. Seneye bu kadar centilmen bu kadar iyi niyetli olmayacağız."

HAKEMLER TALİMAT MI ALIYORLAR?

Engin, "Hakemler talimat mı alıyorlar?" sorusuna "Almıyorlar ama açıklayamayacağım bazı konular var" yanıtını verdi.

Sezon başı yapılan transferleri eleştiren Engin, "Sezon başı istediğimiz kadroyu kuramamışız. Bu sene herkes görecek nasıl kadro kuracağımızı. Sezon başında ben olsaydım futbolcu yapısı, kadro açısından değişik olurdu. Ama puan açısından 'Ben olsam şöyle olurdu' demem, bana yakışmaz" dedi.

BEBBE'Yİ DOĞRULADI

Sinan Engin, yönetimin yalanladığı Bebbe transferini doğruladı: "Bir Bebbe olayı var. Biz başkanla beraber hareket ettik. Bebbe hepimizin hem fikir olduğur bir oyuncudur. Sonra öğrendik ki İstanbul Büyükşehir Belediyespor’la protokol yapmış. Devreye girdik ve Bebbe’ye sorduk. Doğru olduğunu öğrenince askıya aldık. Dedik ki 'protokolünü boz gel.'

Kaan Dobra’yı aldığımda herkes beni eleştirmişti. Sonra ne oldu herkes gördü. Bebbe de bir alternatif oyuncudur. Hem de Türk. Oynarsa, üzerine koyarsa iyi oyuncu olur. Bu düzeyde Türk oyuncu yok. Hadi alalım Gökhan Ünal'ı, Giray'ı. Kaç para istiyorlar? Herkesin gördüğünü biz de görüyoruz. Ama her oyuncuya 2-3 milyon verirsen kuramazsın takımı. İyi isimler alacağız."

"TARAFTARIN İSTEMEDİĞİ BAZI OYUNCULAR GİDECEK"

Takımdan gönderilecek futbolcular konusunda isim vermekten kaçınan Engin, Bobo'nun da satılmasının mümkün olduğunu ama şu ana kadar kendilerine bir teklif gelmediğini ifade etti.

"Beşiktaş taraftarının görmek istemediği bazı oyuncular var. Onlar gidecek. Çehresini değiştireceğiz Beşiktaş’ın ve kurduğumuz kadro uzun yıllar gidecek" diyen Engin, savunmaya transfer yapacaklarını söyledi.

ROBERTO CARLOS BİR MARKA

Fenerbahçe hakkında da konuşan Sinan Engin, Roberto Carlos'un bir marka olduğunu ifade etti ve "Sakatlık ve hastalık oldu. Üst üste maçlar oynandı. Carlos bir markadır. Carlos olmak kolay değil" dedi.

"Aziz Yıldırım başarılı mı?" sorusuna imalı bir yanıt veren Engin, "Bu sene başarılı olamadı, şampiyon olamadı. Türkiye’de öyle değerlendiriliyor ya. Şampiyon değilsen başarılı değilsin." dedi.

"8-0 ÖLMEKTİ"

8-0'lık Liverpool yenilgisini "8-0 hala içimde yaradır. O statta, o maç ölmekle aynı şeydi. Biz 3-0 olunca topuk yapıyoruz bilmem ne yapıyoruz. Avrupalı böyle değil. 6-0 olmuş, Rafael Benitez hala 'go go' diyor. Eloğlu acımıyor" diye yorumlayan Engin, bu sezon en çok sevindiği maçın İnönü'de Liverpool’u yendikleri karşılaşma olduğunu aynı zamanda dedikodulara cevap verdikleri için Rize'yi yendikleri maçta da çok sevindiğini dile getirdi.