Engin Altan'ın bu ilgisini ilk kez duyacaksınız Diriliş Ertuğrul'a bakın
Engin Altan Düzyatan'ın bu yaz Afrika'da çektiği vahşi doğa fotoğraflarından oluşan "Sen De Tanık Ol" adlı kişisel fotoğraf sergisi Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde açıldı.
Oyuncu Engin Altan Düzyatan'ın bu yaz Afrika'da çektiği vahşi doğa fotoğraflarından oluşan "Sen De Tanık Ol" adlı kişisel fotoğraf sergisi Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde açıldı. Toplam 52 fotoğrafın bulunduğu sergiden elde edilecek gelir, Afrikalı çocuklara ve halka sürdürülebilir temiz su kaynakları sağlamak için kullanılacak.
Fotoğraf hobisi olan oyuncu Engin Altan Düzyatan, bu yaz Masai Mara (Kenya)'da çekmiş olduğu vahşi hayvanların, yiyecek ve su bulmak için çıktıkları göç yolculuğu fotoğraflarından oluşan bir sergi açtı.Toplam 52 fotoğraftan oluşan sergi için bu akşam Zorlu PSM'de bir açılış düzenlendi. Açılışa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Yağmur Şatana ve eşi Nilüfer Şatana, Düzyatan'ın eşi Neslişah Alkoçlar, Düzyatan'ın annesi Gülşen, babası Mevlam, ablası Özlem, Hülya Koçyiğit, Selim Soydan ile aralarında Cemal Hünal, Yüksel Aksu, Abdullah Oğuz, Gülşah Alkoçlar gibi isimlerin de olduğu sanat, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.
Sergiyi açmaktaki amacının farkındalık yaratmak ve Afrikalı çocukların temiz suya ulaşmasını sağlamak olduğunu belirten Düzyatan, şöyle konuştu: Ben daha önce turist olarak gitmiştim Afrika'ya. Fotoğrafa karşı merakım var, fotoğraf çekmek için gitmiştim. Fakat öyle bir gerçekle karşılaştım ki, Afrika halkının yüzde 53'ü temiz suya ulaşamıyor. Ve her 10 çocuktan 3'ü temiz suya ulaşamadığı için, kirli su kaynaklı hastalıklardan dolayı yaşamlarını kaybediyorlar.
İstatistiklere baktığınız zaman 2030'da dünyada ciddi su sıkıntıları çekilecek. Türkiye'nin de bu sıkıntı çeken ülkeler arasına gireceği söyleniyor. Biz hızla temiz su kaynaklarımızı tüketirken, Afrika hiç bir şekilde temiz suya ulaşamıyor. Bundan çok etkilendim ve bunun için ne yapabilirim? Orasının halkına nasıl dokunabiliriz diye bir proje geliştirmeye karar verdik. Proje dört yıl içinde kendini bu aşamaya kadar getirdi.