BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Engellilere cinsel eğitim atağı

Engellilerin cinsel sağlık-üreme hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi ne aşamada?

Abone ol

Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV), Bilimsel ve Teknik Araştırma Vakfı (BİTAV) ve Türkiye Aile Planlaması Derneği (TAPD), engellilerin cinsel sağlık-üreme sağlığı hizmetlerine erişiminin artırılması ve bu konudaki hizmetlerin kalitesinin yükseltilmesi için 6 ilde yürütülen proje hakkında bilgi verildi.

KIR KENT FARKI KALKACAK

Proje Koordinatörü Şükriye Kozan, projeyi yürüten örgütlerin temsilcileriyle birlikte Keçiören'deki Estergon Kalesinde basın toplantısı düzenledi. Kozan'ın verdiği bilgiye göre, Avrupa Birliğince finanse edilen, Sağlık Bakanlığınca desteklenen Zorlananlar İçin Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Projesi (ZOR-CSÜS) 8 Haziran 2006'da başladı. Proje ile zorlananların (engellilerin) cinsel sağlık-üreme sağlığı hizmetlerine erişiminin artırılması, bu konudaki hizmetlerin kalitesinin artırılması, karar vericilerin konu hakkında daha fazla bilgili olmalarının sağlanması ve cinsel sağlık-üreme sağlığı konusunda kır ve kent alanları arasındaki farklılıkların azaltılması hedefleniyor.

Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Antalya, İzmir ve Erzurum'da eğitimler yapılacak. Eğitimciler ve uzmanlar, 22 ilden bu merkezlere gelecek zorlananlara proje kapsamında hazırlanan malzemeleri dağıtacak ve eğitim verecek.