BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Engelli öğrencilerle dayanışma

Tarabya Ufuk Lisesi, Veysel Vardar ilkokulunun görme engelli çocukları ile kendi okulunun öğrencileriyle buluşturdu.

Abone ol

Görme engelli öğrencilere destek olmak amacıyla, Veysel Vardal Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nu kardeş okul ilan eden Özel Tarabya Ufuk Lisesi öğrencileri buluştu.

Etkinliğe katılan Sarıyer Kaymakamı Mehmet Ersoy ve Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, sosyal dayanışma adına organizasyonu düzenleyen okul yönetimine teşekkürlerini sundular.

Sosyal dayanışma projelerine büyük önem veren Tarabya Ufuk Lisesi, geçtiğimiz yıllarda Muş Merkez İlköğretim Okulu’nu kardeş okul ilan etmişti. Bu sene de Kilyos’ta bulunan Veysel Vardal Görme Engelliler İlköğretim Okulu’yla kardeş okul anlaşması yapan Tarabya Ufuk Lisesi, görme engelli çocukları, kendi okulunun öğrencileriyle buluşturarak sosyal etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.

Etkinliğe katılan Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, engelli vatandaşların her zaman elinden tuttuklarını ifade ederek, “Sosyal dayanışma projelerine her zaman destek verdik. Engelli vatandaşlarımızın maddi ihtiyaçlarının yanında, manevi olarak toplumla kaynaşmasını sağlayan çok sayıda organizasyon da düzenledik. Böyle güzel bir ortamda bizleri görme engelli çocuklarımızla buluşturan Özel Tarabya Ufuk Okulları yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Tüm görme engelli öğrencilere mp3 çalar hediye edilen organizasyonda, kendisi de görme engelli olan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Halis Kuralay konuşmasında, “Hediye edilen mp3 çalarlar öğrencilerimizin müzik dinlemesi için değil, kitapları dinlemesi içindir ve çocukların gelişimlerinde büyük rol oynamaktadır” diyerek, herkesi engelli çocuklarda destek olmaya davet etti.

Programın sonunda görme engelli öğrencilerin yaptığı sergiyi gezen Kaymakam Ersoy ve Başkan Tülün, Kilyos Görme Engelliler ilköğretim Okulu Müdürü Erdoğan Arslantaş’tan, öğrencilerin kullandıkları çeşitli cihazlar hakkında bilgi aldı. Etkinliğe katılan Sarıyer Ortopedik Engelliler ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Pakova, “Bugüne kadar hiçbir isteğimizi geri çevirmeyen, bizlere her zaman tam destek veren Belediye Başkanımız Yusuf Tülün’e teşekkür etmeyi borç bilirim” dedi.